Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

27/01/2006

Goed en slecht nieuws

Nadat we noch de architect, noch de stedenbouwkundige ambtenaar gisteren aan de lijn kondigen krijgen, is dit vandaag dan toch gelukt via e-mail.

Donderdag zijn beide partijen tot de conclusie gekomen de de nieuwe plannen niet gehomologeerd kunnen worden.
Slecht nieuws zou je denken, en ergens klopt dit wel.

Het is echter zo slecht nog niet: een kleine aanpassing aan de planning zou ervoor kunnen zorgen dat we alsnog de goedkeuring krijgen.

De plannen waren dusdanig getekend, dat de kroonlijst (dakgoot) vooraan op dezelfde hoogte bleef, maar dat erboven een muur van 90cm zou gemetst worden, bekleed met leien.
De provincie vond dit echter een al te rare dakconstructie, en gaat er schoorvoetend mee akkoord dat we de kroonlijst vooraan verhogen met 90cm.

Aldus zullen de plannen aangepast moeten worden, en zal vooraan de bestaande betonnen dakgoot afgebroken moeten worden, om 90cm hoger vervangen te worden door een hanggoot.

We staan echter nog in dubio omtrent de achtergevel. Via een e-mail bevestigen de bevoegde instanties dat ze ermee akkoord gaan dat we ook achteraan de dakgoot afbreken en 90cm verhogen, maar rekening houdend met de veranda, en met de nieuwe achtermuur zal dit geen sinecure worden.

Dit weekend valt de beslissing, en waarschijnlijk zullen we dinsdag de vernieuwe plannen binnenbrengen.

14:45 Gepost in Verbouwingen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.