Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

24/03/2006

Probleem

Onze verbouwingen gaan niet zonder de nodige problemen gepaard. Blijkt tijdens de bouwwerken niet dat we onvoldoende ruimte hebben, dan zullen de weersomstandigheden wel roet in het eten gooien.

Nu is er een extra probleem opgedoken: bij de constructie van de zoldervloer (30 jaar geleden), zou er te weinig cement gebruikt zijn. Hierdoor bestaat er een kans dat de vloer het gewicht van de nieuwe tweede verdieping niet zal kunnen dragen.

Een oplossing wordt gezocht. Voorlopig lijken er zich 2 oplossingen aan te dienen: het plaatsen van een of meerdere ijzeren draagbalken langs de bovenzijde van de vloer, waardoor gaten geboord worden om deze via staalkabels te verankeren met de balken, of het plaatsen van een of meerdere draagbalken onder de vloer (dus in de living), om deze te ondersteunen.

Deze bijkomende werken kunnen echter ook nog uitgevoerd worden nadat de aannemer zijn werk al afgerond heeft, en zelfs nadat de dakdekker is langsgeweest. Het zal in principe zelfs de aannemer niet zijn die de werken uitvoert, maar een gespecialiseerde firma.

Volgende week maandag komt er een betoningenieur langs om de situatie te analyseren, waarschijnlijk vergezeld van een aannemer van deze firma.

08:40 Gepost in Verbouwingen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.