Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

03/04/2006

Car Trouble

Dame Fortuna stond vandaag neit aan mijn zijde.

Een kleine 2 weken gelden vierde onze Seat Cordoba zijn 3e verjaardag.
Een vrolijk moment in zijn leven, maar blijkbaar heeft hij zijn verjaardagskaarsjes iets te ontstuimig uitgeblazen, want vanmorgen kon ik hem amper aan de praat krijgen.

Hevig schokkend vertrok ik naar het werk, om op de E17 en E40 met een maximumsnelheid van 70km/u de vrachtwagens luid claxonerend te zien passeren.

Eenmaal op het werk aangekomen, belde ik dadelijk naar de garage, waar ik 's middags mochts langsgaan.

Een elektronsiche check-up bracht het harde verdict: een cilinderspuitstuk had de geest gegeven.
Een lange technische uitleg (die ik jullie ga besparen omdat ik hem zelf amper kon memoriseren) verduidelijkte het probleem: de auto heeft 4 cilinders, die van brandstof worden voorzien wanneer de zuigers naar boven zijn.
Door het defect aan het spuitstuk, bleef dit brandstof spuiten, met als gevolg dat er amper nog kracht ter beschikking gesteld kon worden, maar ook dat het verbruik sterk steeg (tot maar liefst 13 liter/100km).

Omdat de auto net uit garantie is (slechts 11 dagen!), diende de volle pot betaald te worden voor de herstelling, die evenwel pas aanstaande woensdag uitgevoerd zal kunnen worden.

Een serieuze domper, aangezien het de voorlaatste dag was dat de auto als transportmiddel gebruikt ging worden: morgen staat er immers een bedrijfswagen op mij te wachten.

We zullen op een serieuze meerprijs bij de verkoop mogen hopen, willen we de kosten van deze herstelling recupereren.

Het was ook niet meer mogelijk nogmaals de verplaatsing Drongen-Willebroek te maken, dus was Godelieve zo vriendelijk mij na het werk op te komen pikken.

Morgenvroeg komt een collega me in Willebroek oppikken, en kan ik met hem tijdens de middagpauze meerijden naar CTG, om daar onze bedrijfswagens af te halen.

Eenmaal de Seat hersteld zal zijn, rijden Godelieve en ik naar Drongen (met één wagen), om met beide wagens terug te keren.

22:10 Gepost in Varia, Werk | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.