Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

23/04/2006

Liefde is...

... samen de ING Antwerp 10 Miles lopen. :-)

Als voorbereiding op Godelieve haar huzarenstukje, het uitlopen van de 20km van Brussel, was het vandaag tijd om haar deel te laten nemen aan haar eerste loopwedstrijd.

Dit is immers een unieke belevenis, waar je best wat ondersteuning op kunt gebruiken.

De drukte voor en tijdens de start, het inschrijven, het startschot, het langzame schuifelen, de drukte rondom bevoorradingsposten, de mensen langs het parcours, de aanmoedigingen, en vooral: de strijd tegen de anderen en tegen jezelf.

We startten ongeveer tenmidden van 9500 deelnemers, met als enige doel het uitlopen van de wedstrijd.

De eerste kilometers vlotten gestaag. Godelieve liep haar tempo, en ik trachtte haar wat wijze raad bij te brengen.

Na ongeveer 5 kilometer doken we de waaslandtunnel in, en al snel bleek dat afdalen eenvoudiger is dan klimmen.
Maar Godelieve gaf geen kik, en hield zich mooi aan haar tempo.

Na het keerpunt op de Groenplaats volgde het eerste dipje, dat slechts tijdelijk was.

Zwaarder werd de tweede doortoch langs de waaslandtunnel, waar de open mond op het einde maar niet dichterbij leek te komen.

Met mondjesmaat raapten we enkele gestorvenen op, die we vlot achter ons lieten. Al enkele kilometers lang was niemand ons nog voorbijgestoken, en dat gaf Godelieve moed.

Rond kilometer 13 werd het echt zwaar voor Godelieve: we passeerden de finish, maar moesten nog een plaatselijke ronde van 3 kilometer afleggen.

Maar Godelieve is een taaie, en dat bewees ze eens te meer: na 2u en 9 minuten behaalde ze de finish van haar eerste loopwedstrijd.

Wanneer je er 16 kan lopen, zullen 20 geen probleem vormen.

De komende weken gaan we echter nog wat trainen op lopen zonder watervoorziening, want in Brussel zal er geen sherpa ter beschikking staan ;-)

22:00 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.