Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

03/06/2006

Afval, afval, afval

Het is een menselijke gewoonte minder aangename taken wat langer laten aan te slepen.

Zo kwam er sinds november geen container meer, en gaven we stielmannen een vrijgeleide om alle bouwafval op de voormalige gazon te storten.

Vooraf hadden we een mooie onderverdeling gemaakt: ijzer, hout, steengruis, aarde (en zand), plastic, en herbruikbare zaken.

We zagen echter al snel dat we te optimistisch waren: men stortte het afval kriskras op een hoop.
Vermits we rekening hielden met de prijzen van september vorig jaar voor containers, maakten we ons niet echt zorgen: de beperkte meerprijs voor een gemengde container, in vergelijking met een container met alleen steengruis, was niet van die mate dat sorteren van prioritair belang was.

Sindsdien zijn de prijzen voor gemengs afval echter pijlsnel de hoogte ingegaan: tot 6 ouden Blegische Franken per kilo.

Vanmorgen startten we dus met het sorteren van de afvalberg.

Na ongeveer een half uurtje gingen de eerste stemmen al op om alles gewoon op te scheppen, en op de container te smijten. We kwamen op onze scheptocht immers talloze onsmakelijke verrassingen tegen: menselijke uitwerpselen en dergelijke.

Zo gezegd zo gedaan.
Wanneer de eigenaar van het containerbedrijf echter langskwam om de volle container (12 kuub) op te halen, en een nieuwe af te leveren (6 kuub), schrokken we ons een hoedje van de verwachtte kostprijs: om en bij de 2000 euro.

De taken werden hierdoor herverdeeld: het restant van de afvalberg lieten we links liggen.
Mijn vader begon ana het plaatsen van de Ytongblokken,terwijl Godelieve en ik manueel alle steengruis uit de grote container in de kleine laadden.

Omstreeks 22u, na 14 uur noeste arbeid, besloten we de werkdag te beëindigen.
Morgen komen Godelieve en ik terug om de conatiner verder te vullen.

23:50 Gepost in Verbouwingen | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.