Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

06/04/2007

Pegasus

De lente is in het land, en dat gaat traditioneel gepaard met de start van het atletiekseizoen.

Week na week vetten sportievelingen hun benen in, trekken hun loopschoenen aan en slikken wat druivensuiker om de Vlaamse wegen af te lopen, in de vage hoop zichzelf te overtreffen, of, in het geval van masochisten, de man met de hamer tegen te komen.

Zoals steeds staat ook dit jaar de 20km van Brussel met stip aangeduid in m'n agenda.
Het laatste weekend van mei zal ik met met 24.999 andere sportievelingen weer door de Brusselse straten en lanen slepen, op zoek naar de runner's high.

Ja, u leest het goed: 24.999. Jaar na jaar lokt Brussel meer en meer deelnemers, en nu reeds is de kaap van de 25.000 bereikt. Dat betekent eveneens dat er geen inschrijvingen meer aanvaard worden. Ben je nog niet ingeschreven? Too late...

Je kan dan altijd aan de Antwerp 10 Miles deelnemen.

Iets minder bekend en prestigieus, maar deze wedstrijd moet qua parcours zeker niet onderdoen voor Brussel. Integendeel. Op zondag 22 april (Juist ja: 2 dagen na ons trouwfeest, wanneer iedereen langzaam uit zijn coma ontwaakt) zal ik me dus ook daar weer naar de start begeven.
Vorig jaar nam Godelieve ook deel, maar of ze dat dit jaar zal doen blijft een vraagteken.
Hoe dan ook: om in de sfeer te blijven heb ik beloofd van de volledige 10 mijl (16,6 kilometer) te lopen in een zwart kostuum, met hemd en vlinderdas, en een groot Just Married-bord op mijn rug geprikt. medium_2007-04-01_Pegasus_001_aangepast.3.JPG

Om wat (extra) conditie op te doen voor dit alles liep ik dit weekend mee in de Pegasusloop (10 kilometer) in Londerzeel.
Net als vorig jaar, maar toen was de conditie pakken beter.

Toen haalde ik een tijd van 37 minuten en enkele seconden, nu was het een 36ste plaats met 39 minuten en 38 seconden. Helemaal niet slecht gezien de omstandigheden.

Streefdoel voor Brussel is als vanouds 1u30, wat betekent dat ik, wanneer ik de eerste 10km aan hetzelfde tempo als in Londerzeel zou lopen, ik de volgende 10km aan minuten/km mag lopen.
Dat zou moeten lukken, al is Brussel natuurlijk meer dan 20km (21,4km om precies te zijn), en zijn geen twee wedstrijden helemaal hetzelfde.

Maar het allerbelangrijkste blijft natuurlijk dat we aan sport (blijven) doen!

09:05 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.