Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

23/10/2007

Extra-legale voordelen

Vandaag de dag genieten vele bedienden van extra-legale voordelen, bovenop of ter vervanging van (een deel van) hun loon.
Bedrijfswagens, tankkaart, GSM, GSM-abonement, laptop, internet-abbonement, maaltijdcheques, representatievergoeding, ...
De lijst is lang, maar het einde is een tijdje in zicht.

Volgens mij bestaat er echter nog een mogelijke uitbreiding.

Wie zijn werknemers wilt motiveren extra inspanningen te leveren (door meer uren te laten kloppen, verdere verplaatsingen te laten maken) of gewoon als icnentive, moet proberen hun privé-leven te vereenvoudigen en/of aangenamer te maken.

Wie elke dag van pakweg 7 tot 21 weg is voor het werk, en regelamtig in het weekend ook nog eens de handen uit de mouwen steekt, heeft amper tijd om, naast de dagelijkse besognes thuis (koken, afwassen, wassen, strijken, kuisen, auto wassen, ..) te genieten van zijn of haar vrije tijd.

In Amerika is men nu reeds gestart met kinderopvang op het werk. Spaart de werknemer heel wat tijd uit, maar wat gebeurt er met de kinderen wanneer papa of mama van werk wisselt? Een stabiele omgeving is toch ook belangrijk?

Nee dan zie ik, zeker voor de Belgische markt, eeder heil in dienstencheques, of het vertrekken van hulp in het huishouden.

Bij dienstencheques staat het de werknemer vrij te beslissen wat hij met deze cheques gaat aanvangen. Geeft hij ze weg voor de opvang van grootouders, ouders,...? Gebruikt hij ze om zijn strijk naar het strijkatelier te doen? Voor de droogkuis? Voor de poetshulp? Het staat hem vrij. Enig nadeel: wanneer er iets misloopt is de werknemer zelf verantwoordelijk, ipv de werkgever.

Wat betreft het 2e voorstel: de meeste bedrijven huren reeds kuisploegen in om hun kantoren te kuisen. Indien ze met deze firma's een raamcontract zouden afsluiten om de huizen van hun werknemers regelmatig te kuisen, kan dat, bovenop een fikse korting, de werkgelegenheid alleen maar ten goede komen.

Was en strijk kunnen dan meegebracht worden naar het bedrijf, en 's avonds opgepikt worden.

Et voila, meer quality time voor de drukbezette werknemers!

De commentaren zijn gesloten.