Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

05/11/2007

And the Oscar goes to...

... Michael Clayton!

70a87ce0f2c1a5885198f7bfaf6c448a.jpgNee, Michael Clayton is geen acteur.

Michael Clayton is een personnage en tevens de naam van een film.

Een gewèldige film, die momenteel nog in de zalen loopt.

Wat doet u hier nog? U zou al lang naar de bioscoop aan het lopen moeten zijn!

Wie ons wat kent, wete dat Godelieve & ik beide een beetje filmliefhebbers zijn.
Niet de 'ik-begrijp-niets-van-de-veel-te-ingewikkelde-plot-daarom-zeg-ik-maar-dat-ie-geweldig-is'-films of de 'hij-duurt-4-uur-dus-zal-hij-wel-goed-zijn'-films, maar gewoon goede degelijke (ouderwetse) films.

Geen overdaad aan speciale effecten, geen Sci-Fi, geen horror.

In onze studententijd gingen we meermaals per week naar de bioscoop, en konden we dankzij de Leuvense Sneak Preview (kudos to Piet Sonck) meermaals pareltjes ontdekken die anders aan ons voorbij waren gegaan. Je kent ze wel: films waar geen letter reclame van wordt gemaakt, en waar je gewoon voorbijleest wanneer je het filmoverzicht op de LCD's van de bioscoop bekijkt.

Met het studentenleven verdween ook de tijd om regelmatig naar het witte doek te gaan, waardoor we steeds minder en minder degelijke films zagen.

Wanneer we er dan toch eens tijd voor uittrokken, bleek het vaak een teleurstelling, gebaseerd op verkeerde filmkeuzes.

Gisteren kozen we echter bewust voor een minder bekende film. We twijfelden om naar Vermist te gaan. Zo'n film hadden we al gezien (De Indringer, met Koen De Bouw), en misschien was het ook niet het ideale thema op een zondagavond.

Dus werd het Michael Clayton.

De eerste minuten lijkt de film chaotisch. Als kijker zoek je een weg in het verhaal, en probeer je aanknopingspunten te vinden om de personages en beelden met elkaar te verbinden. Gaandeweg begint dit aardig te lukken, en na pakweg 20 minuten komt de film op kruissnelheid, om de kijker op het einde verbouwereerd achter te laten. Zonder moeite, en zonder dat de kijker het beseft, zijn alle vragen van tijdens het openingskwartier opgelost.

Wat mij betreft: zeker een Oscar waard! Een sterk scenario, in combinatie met enkele degelijke acteurs maken dat ik deze film niet licht zal vergeten, en dat hij binnenkort meer dan waarschijnlijk in onze DVD-collectie belandt.

13:40 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.