Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

07/12/2007

EuroStAR: een overzicht

EuroSTAR 2007 had voor mij vele verrassingen in petto. Niet alleen de kwaliteit van de conferentie, maar ook de hele omkadering er rond was tot in de puntjes verzorgd.

Enig minpuntje: de hoogvliegers op de seminaries werd spijtig genoeg maar al te vaak afgewisseld met presentaties die zulke naam amper waardig waren. Dit is vanzelfsprekend inherent aan het selectiesysteem (sprekers worden uitgenodigd op basis van een titel en samenvatting van één pagina) en de invloed van sponsors, maar het doet wat af aan de geloofwaardigheid van een testing conferentie, zeker wanneer deze als slogan 'Defining the profession' heeft.

Dinsdag:

Na een vlekkeloze vlucht met SNB vanuit Zaventem naar Stockholm (Bromma), namen we (na een geaccidenteerde taxirit) intrek in het smetteloze Connecthotel. Na een snel middagmaal haastten we ons naar de conferentieruimte, net op tijd voor de keynote van Michael Bolton (neen, niet de zanger).

Daarna splitsten we ons een beetje op, elk onze eigen interesses achterna. Ik koos voor 2 tracks in het thema 'Organisational approaches'. Eerst een presentatie over het testproces bij Google, en daarna over een TPI assessment bij Sony Ericsson.

De (conferentie-)dag werd afgesloten met een keynote over test metrics.

Na ons wat hebben opgefrist te hebben in ons hotel namen we de trein naar de historische binnenstad. Na wat zoeken belandden we aan tafel in de kelder van een Thaïs restaurantje, om daarna nog af te zakken naar een Jazz-bar.

Woensdag:

Traditioneel de drukste een meest gevulde dag van de conferentie. We gaan van start met een keynote van Microsoft, die op niet veel goedkeuring kan rekenen. Aangezien mijn collega Zeger een mini-track presenteert, wonen de meeste van ons ook de voorgaande presentatie bij.

Na een puike presentatie van Zeger, die achteraf de award voor beste paper zal krijgen, volg ik 2 sessies rond Soft Skills. Na de lunch volgt er een interactieve sessie. Na een korte break volg ik een presentatie over Agile Testing (door ex-collega Erik Boelen) en tenslotte eentje over Test Process Improvement.

Een leuke quiz sluit een lange maar interessante dag af.

's Avonds duiken we nogmaals de historische stad in. We eten rendier, bezoeken een bar volledig opgetrokken uit ijs (inclusief banken, glazen, e.d.) en gaan daarna terug naar het restaurant, dat ondertussen werd omgetoverd tot een danscafé/discotheek.

Donderdag:

Laatste dag van de conferentie, en de vermoeidheid begint bij velen op ter steken: de standhouders leggen al heel wat minder enthousiasme aan de dag, de ochtendsessie zijn minder druk bevolkt en zelfs de sprekers hebben moeite de aandacht van hun publiek lang vast te houden. Ik hoopte een sessie rond Test Maturity bij te wonen, maar deze was al volledig volzet. Dan werd het maar Usability Testing voor flash-applicaties, gevolgd door een presentatie over de culturele aspecten van testers en testmethodologie.

Na een korte break volgde er een van de hoogtepunten, met een presentatie van test metrics, waarbij de invloed van testen op de release datum werd aangekaart. Voor de lunch was er nog een sessie over test case design, maar die had weinig om het lijf.

Na de middag waren er twee sessies van inwoners van de lage landen: eentje over de politieke processen die het testen beïnvloeden en eentje over de sicussie of we testen als een appart beroep kunnen zien of niet.

De conferentie werd afgesloten met een knaller van een keynote.

Vanuit de Stockholmermässe zetten we koers naar het hotel om onze koffers op te pikken en namen we een taxi naar de luchthaven. Na een snelle pizza namen we plaats in ons vliegtuigje, maar motorproblemen vertraagden ons vertrek.

Enige uurtjes later zetten we terug voet op Belgische bodem. Tijd dus om onze impresseies en opgedane kennis te gaan toepassen in onze job!

16:50 Gepost in Werk | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.