Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

12/12/2007

Testworkflows

Er zijn weinig zaken die een team meer karakteriseren als de gebruikte workflow.

De manier waarop requirements en defects worden behandeld, zegt veel over de manier waarop het team wordt geleid en de waarde die andere teams aan hen hechten.

Toon me je workflows en ik zeg je hoe gezond het er binnen je project aan toegaat.

Toen we in het begin bij een klant aan de slag gingen was de situatie eenvoudig: development had een bugtracking tool en een requirements tool ontwikkeld, zonder enige inspraak van testers. En dat was er aan te merken.

Naarmate de maturiteit van testing steeg, begonnen andere teams het belang ervan in te zien en werden onze aanwijzingen meer en meer opgevolgd.

Bij de start van een nieuw project werden de messen geslepen. De wet van de sterkste geldt ook binnen de software-wereld.
Door gerichte voorstellen te doen konden we onze positie duidelijk afbakenen. We wonnen niet elke veldslag, maar bepaalden wel mee de strategie.

Ondertussen is het project uitgegroeid tot een monsterproject, over verschillende developmentcentra en test teams.
Ook zij moeten hun workflows opstellen, maar verkiezen dat wij het voor hen doen.

Zo zie je maar: kies je gevechten uit. Je wint nooit elke veldslag, maar met genoeg volharding en goede argumenten sta je meestal wel als overwinnaar op het slagveld.

14:53 Gepost in Werk | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.