Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

13/12/2007

Koning van de Wereld?

Gisteren in de auto klonk er veelvuldig reclame voor een nieuwe reeks op VTM: Koning van de Wereld.

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en het Audiovisueel Fonds had de Vmma een jaartje of 3 geleden een drama opgenomen.
Onder druk van het Fonds was dit eerst als langspeelfilm in de bioscoop vertoond, bekroond met allesbehalve lovende commentaren.
Meest gehoorde argument: te veel gaten in het scenario.

Ditmaal beloofde VTM beterschap: in plaats van een film van 105 minuten zouden ze nu de hele serie uitzenden: 360 minuten, zodat de kijker de volledige verhaallijnen kan volgen. Beweert VTM nu zelf dat zijn kijkers te dom zijn om een film te volgen? Misschien ook daarom dat men van Team Spirit een serie heeft gemaakt?

Hoe dan ook.
Zowel Godelieve als ik kijken bijzonder weinig TV, wat weglachtelevisie (de voorrondes van Idool, Temptation Island e.d.) en series CSI (die we opnemen en bekijken wanneer het ons past) niet nader genomen.
Ik besloot van het er echter op te wagen en stemde af op de Vee Tee Eem.

Als de serie bescouwd wordt als de betere van de film, dan hou ik mijn hart vast voor hoe die er moet uitgezien hebben.
Ook al zijn er taltijke scènes toegevoegd, de serie lijkt een collage van draaimomenten, af en toe aan elkaar geplakt door middel van een tenenkrullend intermezzo van namaak kranten en dito slogans.

Onbegrijpelijk ook hoe grote namen als Jan Decleir en Koen De Bouw hun naam wouden verbinden aan zulks project. Soms halen ze nog enig niveau, maar ze laten zich meetrekken in de poel van middelmatigheid en amateurisme die de acteerprestaties kenmerkt.

Zelden was er zulk zwak acteerwerk op de Vlaamse buis te zien, maar ook de regie slaat de bal at te vaak mis: overbodige scènes, afschuwelijke special effects (de rit op de moto), ...
De serie gaat niet alleen over de oorlogsjaren, maar lijkt er eveneens in gemaakt.

Voor mij is het klaar als een klontje: koning van de wereld: als bokser misschien, maar zeker niet als acteur.

10:43 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.