Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

19/12/2007

Het einde van testing?

Als test consultants doen we vaak niet alleen uitvoerend werk: alsmaar meer en meer bedrijven zijn op zoek naar een grondige analyse van hun hele productie-lifecycle, inclusief kennis.

Betekent dit dat deze kennis er op termijn voor zal zorgen dat testing zichzelf zal opheffen?

Wanneer de kennis is overgedragen, wat is dan nog de toegevoegde waarde van ingehuurde diensten? De bedrijven kunnen dan toch evengoed zelf hun testafdeling opstarten?

Wel, niet helemaal.

Het eerste grote probleem is het tekort aan IT'ers. Niet alleen zijn er te weinig IT'ers, de beschikbare IT'ers kiezen maar al te vaak voor een rol als developer of analist.
Bedrijven zoals CTG spenderen dan ook een immens budget aan het rekruteren van niet-IT'ers, en bieden hen een opleiding van (minstens) een maand, vooraleer ze in het vak kunnen stappen.

Ook zijn de jobopportuniteiten voor testers binnen een niet-consultancybedrijf relatief laag. Hoe we het ook willen stellen, veel managers zien testers nog steeds als gefaalde ontwikkelaars. Deze perceptie zorgt er ten dele voor dat de doorgroeimogelijkheden naar andere functies eerder beperkt zijn.

Vaak is testing heel specialistisch: functioneel testen valt aan te leren binnen een beperkt tijdsbestek, maar wat met stresstesting, loadtesting, security testing e.d.? Dit zijn disciplines die jaren ervaring vereisen. Ervaring die vaak nog niet in die bedrijven beschikbaar is.

Tenslotte verandert de IT-wereld bijzonder snel. Ook testers hebben behoefte aan training. Veel training. Zeker gezien hun rol tussen de processen heen, wordt van hen een kennis van o.a. requirements-management, analyse en defect tracking verwacht. De kostprijs van deze training is zeer hoog, en maar in beperkte mate beschikbaar.

Tellen we al deze zaken samen, dan wordt outsourced testing, of dat nu intern testeam van consultants is, of een groep uit India, verreweg de beste en goedkoopste oplossing.

En zelfs al komt er binnen een aantal jaren een verschijving op de arbeidsmarkt, dan zijn er nog talloze kleinere bedrijven die hun kwaliteitsstandaarden zullen moeten verhogen, vanwege het werk dat wij als consultant vandaag verzetten bij hun grotere broertjes.

Er is dus nog geen reden om voor onze job te gana vrezen. Integendeel: hoe beter we ons werk doen, hoe meer we mensen kunnen overtuigen van de noodzakelijkheid van testing.

14:53 Gepost in Varia, Werk | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.