Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

06/01/2008

Oprommelen

Dankzij vele verhuisbeurten, gespreid over tal van periodes, staat zowat alles dat Godelieve en ik in de loop der jaren verzameld hebben verspreid over ons huis en garage. Het merendeel van dit alles is reeds mooi gesorteerd en weggeborgen: de zaken die het meest gebruikt worden, of zouden kunnen gebruikt worden.

Ik ben echter nogal een verzamelaar. Wanneer iets stuk gaat, ben ik nogal geneigd delen ervan bij te houden, just in case. Ook wanneer ik iets nieuws koop, gaat zijn voorganger niet dadelijk op het stort.

Zo krijg je een hoop rommel bijeen.
En vandaag was het tijd om daar eens in te vliegen.

Eerst was het tijd voor de computer-gerelateerde zaken: volledige PC's doe je niet naar het containerpark: je haalt hun harde schijf en geheugenlatjes eruit, want je wilt niet dat iemand persoonlijke zaken over je vindt, en ook de nog nuttige kabels hou je bij (bv. stroomkabel).

Bij zowat alles wat je koopt krijg je tegenwoordig CD-ROM's: magazines, demo's, drivers, ... Ook daar moest grote kuis in gehouden worden, net als in de diskettes. Kennen jullie dat nog een diskette? Voor de al iets ouderen onder ons: dat zijn van die harde plastic vierhoeken met een stalen kapje, meestal in het zwart, waarop je zowaar 1,4Mb kon schrijven. Ongeveer 1/3 van een mp3. En geloof het of niet: een besturingssysteem (bv. Windows 3.1) kon volledig op 12 van zo'n disketjes. Nota voor de mensen van mijn generatie en ouder: ja, de eerste diskettes waren buigzame floppy's van ongeveer 10x10cm. En voor de geeks: inderdaad, er was ook nog de Bernoulli-drive.

Ook dringend aan sortering en recyclering toe: kleren. Al jaren staan er zakken met (promo-) t-shirts in een berging, te wachten om ze ooit te gebruiken (om te verbouwen bijvoorbeeld), maar als puntje bij paaltje komt heb je toch alweer een nieuwe voorraad niet-goed-genoeg-om-je-openbaar-mee-te-vertonen t-shirts.

En alst but not least: boeken. Alle soorten: oude woordenboeken, schoolboeken van eerste middelbaar (Vestibulum, wiskundeproject Plantyn) tot universiteit (Phonetics of English and Dutch, Geschiedenis van de Nederlanden, Atlas van de Anatomie), delen van encyclopedieën, oude romans, naslagwerken, ...

Na een dagje sorteren was het resultaat te zien: alle oude computers zijn gedemonteerd, de niet-bruikbare stukken wachten op een tripje naar het containerpark, net als een oude copieermachine, niet werkende boxen, enkele schermen en een oude printer. CD's, CD-ROM's en diskettes liggen apart, maar moeten wel nog onder handen genomen worden. De oude kleding is naar de inzamelpost gebracht. De boeken zijn in dozen gestoken, en een deel ervan staat te koop op het internet, tegen spotprijzen. Al het overige is eveneens gesorteerd in 3 categorieên: houden, containerpark en te koop op internet.

En zo is ons huisje alweer een pak properder!

De commentaren zijn gesloten.