Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

15/01/2008

Loopkalender

De voorbereiding voor de Dodentocht in augustus begint op toeren te komen. Los van m'n andere sportactiviteiten vind ik terug gemiddeld 3 à 4 keer per week een gaatje om te lopen, al beperk ik de afstand voorlopig. Liever eerst een stevige basis, dan te snel of te ver in één keer te willen lopen.

Met het oog op het competitieve aspect - lopen op training is totaal anders dan lopen in een wedstrijd - en de 20km van Brussel in het achterhoofd (altijd met stip in de agenda), heb ik een kleine loopkalender opgesteld.

24 maart: TNF Challenge (Brecht)
Geen echte loopwedstrijd, maar een ploegensport. 15km afleggen met 4 personen, met 2 fietsen ter beschikking. Ideale combinatie van korte en lange inspanningen, in een leuke omgeving én met vrienden.

13 april: Pegasusloop (Londerzeel)
Voor het derde jaar op rij. Eerste jaar was een schot in de roos, vorig jaar iets minder. Slechts 10km, dus minder geschikt voor mij, maar leuk omdat het in m'n achtertuin is.

20 april: 10 Miles of Marathon Antwerpen
Hier ben ik nog niet volledig uit: enerzijds ligt de 10 mijl beter in de lijn van mijn schema, maar anderzijds is het de enige kans om voor de dodentocht ene marathon te lopen in een Belgische wedstrijd.

4 mei: Dwars door Brugge
Een wedstrijd in Brugge staat altijd garant voor mooie decors, en 15km is op dat moment een mooie afstand

12 mei: Stadsloop Gent
Een twijfelgeval: slechts 10km en nog nooit aan deelgenomen. Afhankelijk van de conditie.

25 mei: 20km van Brussel
Geen uitleg nodig: 21,4km lopen in hartje Brussel...

6 juni: Watermolentriathlon (Hamme)
De voorbije 3 jaar steeds meegedaan met een team van Agfa, maar nu eens proberen zelf een team af te vaardigen. 950m zwemmen, 35km fietsen en 10km lopen.

8 augustus: Dodentocht (Bornem)
Hoogtepunt van het sportseizoen. 100km afzien en trachten volledig uit te lopen, ditmaal wat gezonder dan vorig jaar (en met een pak meer training)

Twee zaken zijn van belang: de motivatie bewaren en blessure-vrij blijven, dan komt de rest vanzelf!

Commentaren

veel succes met de voorbereiding! zelf kies ik wellicht voor de marathon van A'pen ipv de maasmarathon.

Gepost door: bibman | 07/02/2008

Thanks bibman!
Jij eveneens veel succes toegewenst!

Gepost door: Mike | 10/02/2008

De commentaren zijn gesloten.