Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

17/01/2008

Mission accomplished

Een dagje stressen, maar het is goed geweest. meer dan 45 klanten, en een hele hoop van onze test professionals waren vandag samen in congrescentrum Ter Elst (Edegem), om elkaar wat te leren over software testing.

In het eerste deel van deze sessies (eind december) gaf ik al een presentatie, maar voor deze sessie had ik, de raadgevingen en evaluatie van de vorige sessie indachtig, mijn presentatie grondig aangepast.

En dat wierp zijn vruchten af! OK, de zenuwen waren er nog, al was het iets minder. Maar blijkbaar zouden deze nooit echt verdwijnen.

De presentatie zelf was stukken beter dan de vorige keer: minder onderwerpen betekende duidelijk dieper ingaan op de resterende onderwerpen. Dat, in combinatie met een betere voorbereiding en iets minder zenuwen, zorgde ervoor dat de boodschap duidelijker overkwam, indien ik tenminste mag afgaan op de reacties van klanten en collega's.

De finale analyse komt er binnen enkele dagen, wanneer de evaluatieformulieren verwerkt zijn.

Hoe dan ook: dit smaakte naar meer, vermits je presenteren enkel onder de knie krijgt door het te doen. Een beetje zoals testen dus: in het begin wat gecrispeerd, je angstvallig vastklampend aan het testscript. Maar naarmate je aan ervaring wint durf je al eens out-of-the box beginnen denken en met meer overtuiging je ideeën presenteren.

De commentaren zijn gesloten.