Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

19/02/2008

Bug life cycles

Vandaag moet ik een collega van een andere unit introduceren in de wondere wereld van software testen.
Een van de topics gaat over de bug life cycle. Wat is het, wat doet het en waarom?

Uiteindelijk is de premisse heel simpel: welke weg volgt een bug van wanneer hij opgemerkt (geregistreerd) wordt, tot wanneer hij opgelost is.

Is dat wel correct? Stopt de levensduur van een bug wanneer hij opgelost is? Wat gebeurt er dan bij regressie-problemen, waarbij een oude bug opnieuw actief wordt? Met andere woorden: bezit een bug het eeuwige leven? Is het een perpetuum mobile?

Los van het eindpunt, bestaan er tal van variaties doorheen de levensloop. In kleine organisaties kunnen er slechts enkele statuswissels nodig zijn (new -> resolved -> verified), maar bij grotere projecten kan het aantal statussen algauw oplopen tot een tiental (new, open, postponed, assigned, resolved, verified, duplicate, no bug, ...).

Afhankelijk van de striktheid van de organisatie kunnen deze statuswissels dan nog eens eenwegs of tweewegs zijn: sommige teamleaders laten toe dat er een weg terug is van bijv. een status 'no bug', m.a.w.: dat de tester moet instemmen met de mening van de ontwikkelaar.
Ook al zijn zulke structuren iets complexer, en leveren ze vaak wat extra werk op, toch blijkt dat dergelijke vorm van concensus een duidelijke verbetering van de motivatie tot stand brengt: de tester voelt zich meer betrokken bij het project.

Wanneer we dat allemaal in ogenschouw nemen, wordt het heel moeilijk om een algemene definitie te geven van een bug lfe cycle, mar we zullen ons best doen. :-)

09:47 Gepost in Werk | Permalink | Commentaren (0) | Tags: testing, bug, bug life cycle

De commentaren zijn gesloten.