Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

22/02/2008

Aangepaste loopkalender

Na het bezoek aan het sportmedisch centrum Nottebohm, de bijhorende consultatie en wat wijzigingen in de agenda is de kalender van wedstrijden waaraan ik wel deelnemen wat door elkaar geschud.

Zondag 16 maart (13u30): 2e Nekkerjogging (Meise)

Deze wedstrijd is erbij gekomen. Het is inderdaad al binnen 3 weken, maar zou een goede graadmeter moeten zijn.
Iets minder dan 11 km, over een voor 80% onverhard parcours, bij ons in de streek.

Maandag 24 maart (12u): TNF Challenge (Brecht)

Niet echt een loopwedstrijd pur sang: 15 kilometer afleggen met 4 man, ondersteund door 2 fietsen (MTB). Op paasmaandag, vlak na onze Après Ski Party, gaan Kevin, Nick, Wouter en ik aan de slag. In tegenstelling tot vorig jaar dus met 4 lopers, wat een vooruitgang betekent.
We moeten wel nog op zoek naar de ideale wisselafstand, want vorig jaar wisselden we pas na 1,5km. Natuurlijk was dit mede te wijten aan de omstandigheden (3 afwisselende lopers, 1 continue fietser), maar voor een betere tijd moet er sneller en vaker gewisseld worden.

Zondag 13 april: Pegasusloop (Londerzeel)

Dit wordt de derde deelname op rij aan de Pegasusloop in Londerzeel. Twee plaatselijke rondes van 5 kilometer, 10 kilometer dus in totaal. Het eerste jaar zat ik qua tijd net boven de 36 minuten, vorig jaar net onder de 40 minuten.

Zondag 20 april: 10 Miles Antwerpen / Marathon Antwerpen (Antwerpen)

Hier ben ik nog steeds niet volledig uit: 16 kilometer of 42 kilometer? Het is wel de enige marathon in de voorbereiding, waardoor er nadien voldoende tijd is voor recuperatie, maar komt dit niet te vroeg? Kan ik niet beter de wedstrijden voor de 20km van Brussel wat meer trainen op snelheid (en ook gelijkaardige wedstrijden lopen)?
Veel zal afhangen van de benen na de Pegasusloop en de conditie op het moment zelf.

Zondag 4 mei (15u): Dwars door Brugge (Brugge)

Of ik deze wedstrijd daadwerkelijk zal lopen hangt af van de beslissing 2 weken eerder: loop ik de 10 mijl, dan zal ik deze waarschijnlijk ook lopen. Loop ik de marathon, dan kan het zijn dat ik deze aan me laat voorbij gaan. Hoe dan ook, 15km lopen in hartje Brugge is altijd iets om naar uit te kijken, dus wie weet? :-)

Zondag 25 mei (15u): 20km van Brussel (Brussel)

Tja, geen uitleg nodig zeker? Bijna 21 kilometer doorheen het mooiste wat Brussel te bieden heeft, in een massa van meer dan 25.000 lopers.
Vorig jaar slaagde ik erin van net onder het anderhalf uur te blijven. Dit jaar moet beter.

Zaterdag 7 juni (14u): Watermolentriatlon (Hamme)

Deze zaterdag geen loopwedstrijd, maar een triatlon. en wat voor één...
Ik neem al voor de vierde keer deel, maar voor de eerste maal niet met Agfa.
Omdat we niet echt over een sublieme zwemmer beschikken, nemen we met ons ploegje (Kevin, Nick en ik) deel aan de duathlon. Nick loopt de 3,2 kilometer, kevin fietst de 35 kilometer en ik sluit af met de loopproef over 10 kilometer.

Vrijdag 8 augustus (21u): Dodentocht (Bornem)

What can I say: het absolute hoogtepunt van het jaar. 100 kilometer afzien en vechten tegen de geest (en de verveling raar genoeg). Trachten in optimale condititie aan de start te komen, en zo lang mogelijk te lopen.

Zaterdag 31 augustus (17u): Triathlon KTT (Viersel)

Ook hier wordt het mijn derde deelname, al is deze wel afhankelijk van mijn prestatie en recuperatie na de dondetocht.

De commentaren zijn gesloten.