Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

28/02/2008

Training Project Management

De afgelopen 2 dagen bevond ik me in het verre Limburg, de streek van As.
Mijn werkgever had immers een leuke verrassing voor me in petto: een tweedaagse opleiding Project Management.

Samen met 9 collega's en een lesgever zakten we dinsdagmorgen af naar As, naar het cultureel centrum.

In de voormiddag leerden we de basics en na het broodje gingen we verder in of de finesses van project management.
Tegen de late namiddag werden we verzocht naar een hotel te rijden, maar dat bleek uiteindelijk toch niet onze slaapplaats te zijn: we sliepen immers in een (min of meer) gerestaureerde trein.

Na een korte omkleedbeurt konden we het avondmaal nuttigen, eveneens aan boord van een trein, op het traject tussen As en Eisden.

Na het dinner was het tijd voor wat teambuilding en werden we gedropt in de bossen rond As, met alleen ene compas en enkele zaklampen. Aan elke kruissing was een vraag gekoppeld en elk mogelijk antwoord correspondeerde met een windrichting. Welke van de 2 teams zou het snelst het eindpunt bereiken? De opdracht bleek wat lastiger dan verwacht, maar we wonnen uiteindelijk toch de wedstrijd. Het daarna volgend kaartspel werd door geen van beide teams opgelost: het 'raadsel van Frankenstein' werd niet gebroken.

De tweede dag stond in het teken van change en risk management, en de invloed hiervan op het project schema.
's Namiddags stond er nog een use case op het programma, gevolgd door een quiz in het teken van de processie van Echternach: je start aan de voet van een helling met op geregelde afstand paaltjes. Aan elk paaltje krijg je een vraag (over project management). Pas na 5 paaltjes kom je te weten hoeveel fouten je hebt, maar niet wat je fout hebt. Zoveel paaltjes moet je zakken. Het team dat het eerst de top bereikte had gewonnen, maar we kwamen tesamen aan.

Het waren 2 uitzonderlijke dagen, de ideale combinatie tussen leren en doen, gekoppeld aan een unieke omgeving, wat het een speciale beleving maakte.

De commentaren zijn gesloten.