Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

16/03/2008

Eerste wedstrijd

Mijn eerste wedstrijd van het jaar zit erop.
De voorbereiding was niet ideaal: de Après Ski Party neemt veel tijd in beslag, waardoor er minder of geen tijd over blijft om te trainen. En als er dan toch nog een schaars moment vrije tijd overblijft, ben ik meestal zo uitgeput dat de looptraining zelf niet veel soeps is: de hartslag schiet dan de hoogte in.

Maar uiteindelijk was dan vandaag de dag aangebroken waarvoor ik al 10 weken aan het trainen ben: een wedstrijd.
niet bepaald mijn type wedstrijd: 10,9 km is iets te kort voor mij, vermits ik het moet hebben van grinta en doorzettingsvermogen.

De wedstrijd zelf vond plaats in Meise, om 13u30. Daar aangekomen bleek al dat het parcours hertekend was door de modder: geen 10,9 maar 11,8 km, over een op zijn zachtst uitgedrukt drassig parcours. 5 Rondjes kregen we voor de kiezen, en er werd samen gestart met de kortere afstanden: 2 en 3 rondjes.

Ik ging snel van start en liep de eerste kilometer in 3m40, kwestie van snel uit het pak te breken. De eerste volledige ronde (2,36 km) legde ik af in 9m15.

Daarna werd het tidj om te consolideren: ronde 2 liep ik in 9m25, ronde 3 in 9m30, redelijk stabiel dus.
Ook ronde 4 werd aan hetzelfde tempo afgelegd: 9m35.

De laatste ronde werd er nog wat versneld tot 9m20, goed voor een snelle finish.

It totaal legde ik de 11,8km af in 47m 4s, een tempo van 3:59/km of 15,1 km/u.
Wel ging ik goed in het rood, voor lange tijd: met een gemiddelde hartslag van 175 en een piek van 183 werd het een extensieve intervaltraining.

Al bij al ben ik super tevreden met deze wedstrijd: een niet echt snel parcours lopen onder de 4 minuten per kilometer is voor mij een mooie prestatie, zeker omdat ik eerder of afstand dan op snelheid aan het trainen ben.

De uitslag (klassement) en foto's volgen nog.

17:51 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wedstrijd, lopen, meise, meelopers

De commentaren zijn gesloten.