Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

28/03/2008

Fundering poort

Enkele weken geleden groef ik al de funderingen voor de poort, en goot beton. Speciale beton, aangeraden door de installateur van de poort: snelbeton.

Je vult de put voor de helft met water, kiept er vervolgens het betonpoeder in tot er geen water meer is, mengt alles nog eesn met een stok of spade en klaar is kees.

Een halfuurtje later is je beton al hard.

Wel, niet dus.

De bovenste 5 cm was hard.
Toen de installateur de draaipaal begon vadt te boren, viel die naar beneden: het beton brokkelde volledig af.

Blijkbaar moet het een slechte zending geweest zijn, want er waren nog klanten komen klagen over een gelijkaardig probleem. Maar daar schoten we dus niets mee op.

Er zat dus niets anders op dan de installateurs naar huis te sturen, de fundering er opnieuw uit te graven en nieuwe te gieten.

Eindelijk is het dan ook gebeurd, maar deze keer kozen we voor gewoon beton, dat we zelf mixten op het voetpad. Het heeft wel 2 weken nodig alvorens het voldoende droog is om ermee aan de slag te gaan, maar qua stevigheid valt er niets te betwijfelen. Nothing beats the old sh#t!

De commentaren zijn gesloten.