Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

19/04/2008

Voorbereiding marathon Antwerpen

Morgen vindt in Antwerpen de marathon plaats. Het jaarlijkse moment om eens goed gek te doen.

2 Jaar geleden ging ik tegen m'n natuur in, en besloot ik Godelieve te steunen bij haar eerste loopwedstrijd. Een unieke ervaring: waterdrager en mental coach.

Vorig jaar, twee dagen na ons trouwfeest, zag ik het ludiek, en liep de 10 miles volledig in kostuum: pak, hemd en strikje. Afgezien en uitgedroogd, maar wel de voorpagina van Het Nieuwsblad gehaald.

Dit jaar is het exponentieel gek: het lopen van de marathon.

"Gek?", hoor ik er al enkelen opmerken. Iemand die de dodentocht loopt, en op zijn 19e een marathon liep in 2u40, daarvoor is dit toch niet gek?

Wel een klein beetje.

De laatste jaren was er amper training ingepland om te lopen. Ja, elk jaar de 20km van Brussel, en een kortstondige opflakkering de maand ervoor, maar niets noemenswaardig. Natuurlijk bleef ik al die jaren aan sport doen, en onfit durf ik mezelf niet noemen, maar niet 'marathon-fit'.

Dus uiteindelijk maar 2 stappen gezet: op dieet en naar de sportdokter, voor een traingsplan. En beide gingen lang goed, tot de Apres Ski Party eraan kwam. Geef me nóg minder slaap dan gewoonlijk, en mijn behoefte aan zoetigheid neemt enorm toe. Neem daarbij het het complete gebrek aan tijd om te trainen en je kan al raden wat het gevolg is.

Dit jaar liep ik al 3 wedstrijden:

  • De Nekkerloop, met een mooi resultaat, in de uitloop van mijn trainingen.
  • De TNF challenge, die uiteindelijk weinig meer was dan een duurtraining op extreem lastige bodem
  • De Pegasusloop vorige zondag. Ondanks een gebrek aan voorbereiding toch een lekker snelle tijd neerzetten, zonder het gevoel de dag erna dat je te diep bent gegaan.

Geen vuiltje aan de lucht dus?

Wel, de marathon gaat zondag door, en in tegenstelling tot de 10 miles start de marathon al om 10. Dat betekent ten laatste om 8u30 vertrekken. Vanavond moet ik echter gaan draaien in malderen, dus voor 5u lig ik zeker niet in m'n bedje. En een marathon lopen met max 3 uurtjes slaap...

De laatste dagen (weken) ben ik dan nog eens hard aan het werken geweest om onze zaak, www.personalit.be , van de grond te krijgen. Dat begint te lopen: de bestellingen lopen vlot binnen en moeten geleverd worden. Maar er moeten ook offertes en facturen opgesteld worden, stock nagekeken, website aanpassen e.d.

Conclusie: zondag volgt er een loodzware inspanning voor mij.
Aan de start van de voorbereiding had ik 3u30 als doel gesteld, een gemiddelde van 5min/km of 12km/u.
Nu zijn de ambities bijgesteld, en hoop ik op veilig en gezond aankomen... :-)

11:05 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0) | Tags: marathon antwerpen

De commentaren zijn gesloten.