Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

30/04/2008

Talentum

Eergisteren (maandag) kreeg ik plotseling de vraag om de stand van mijn werkgever, CTG, te helpen bemannen op Vacature Talentum.

Ik viel compleet uit de lucht. In het verleden was ik al wel eens gaan helpen recruiten op een jobbeurs van een hogeschool, maar als je de verhalen mocht geloven was dit wel even andere koek. Talentum profileert zich immers ten opzichte van andere jobbeurzen als kaviaar in vergelijking met currywosr. Het kaf wordt van het koren gescheiden, quoi.

Een hele dag Talentummen zat er niet in, maar nadat ik onze Junior Testers op gang had geholpen kon ook ik afzakken naar de Heyzel.
Talentum vond plaats in Paleis 1, waar CTG stand 13 bevolkte. Een ongeluksnummer? Misschien, maar het bracht ons allerminst ongeluk.

Al snel werd duidelijk dat de perceptie voorheen grotendeels correct was: een beurs vol 30-, 40 en 50-somethings, allen met minstens een of meerdere hogere diploma's, waarbij professionele of academische masters de boventoen voerden. Nu zegt zo'n opleiding niet alles, maar in de meeste gevallen klopte ook het talenpakket. Hoewel CTG zich op deze beurs vooral richtte op de nederlandstalige kandidaten, kregen we veelvuldig bezoek van franstalige kandidaten, die zonder een centje pijn konden switchen tussen Nederlands, Frans, Engels, en vaak nog een vierde taal (Spaans, Duits, Mandarijn Chinees, ...)

Dit publiek had vanzelfsprekend ook verwachting naar vacatures toe. Dit zijn niet de mensen die je kan binnenhalen met de belofte van een bedrijfswagen, of 12 ADV-dagen per jaar. Deze mensen beseffen terdege het belang van continue leren en samenwerken. En laat dat nu net één van de sterke punten van CTG zijn.

Een korte wandeling op de beursvloer bracht me al snel in contact met wat oude bekenden: ex-CTG recruitster Leentje, momenteel aan de slag bij Thomas Cook (proficiat trouwens met de zwangerschap), wat voormalige ex-KUL'lers, met wie meninge toogdiscussie werd gevoerd in het verleden, en tal van concullega's.

Omstreeks 20u was het opkrassen geblazen en konden we de steven richting Diegem wenden, maar niet zonder eerst alles nog eens doorgenomen te hebben boven een lekkere cocktail!

08:27 Gepost in Varia, Werk | Permalink | Commentaren (0) | Tags: Vacature Talentum, CTG

De commentaren zijn gesloten.