Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

03/06/2008

Web 0.2

Nu het web 2.0 uitgerold is, en de voorbereidingen getroffen worden voor 3.0 (volledige mobiliteit), mag je toch verwachten dat bedrijven een consistent gedrag vertonen ten opzichte van de informatisering.

Wel, blijkbaar is dat niet het geval.

Enkele maanden terug opende er in een deelgemeente een nieuw grill-restaurant. Veel toeters en bellen bij de opening, samen met een splinternieuwe website. Online content, je weet wel.

Gisteren surfte ik naar de website, om de contactgegevens te achterhalen, zodat ik een reservatie kon plaatsen. Tot mijn genoegen was er echter ook een online reservatieformulier.
Even snel alles ingevuld en doorgestuurd. Enkele seconden later al een mailtje: reservatie goed ontvangen, men contacteert u zo snel mogelijk met een bevestiging.

Nice!
Of toch niet?

Daarnet kwam er een mailtje binnen:

Beste,

Gelieve geen reservaties via mail door te geven. In het verleden gebeurden daardoor te vele dubbele boekingen. Bel maar naar xxx/xx.xx.xx.

Euh.... come again?
Eerst en vooral: de uitleg klopt niet: er is pas een boeking na bevestiging. Je hebt maar één blad nodig, met de tafeltjes op getekend, waar je de bevestigde reservaties op aanduidt.
Als je mogelijke klanten dan ook nog eens dubbel werk laat doen, ben je goed fout bezig. Zoveel werk was het toch niet om bij het opstellen van de mail dan ook de reservatie te bevestigen?
Tenslotte: als je niet wilt dat klanten van een bepaalde optie gebruik maken, biedt dan die optie niet aan. Bespaar jezelf wat tijd en mogelijke klanten wat ergernis, en pas je website aan.

Kortom: ge volledig offline als je niet klaar bent voor de digitalisering.

23:20 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.