Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

07/06/2008

Watermolentriathlon

Toen ik enkele jaren terug bij Agfa Heathcare werd gestationeerd leefde het bedrijf, of toch een harde kern binnen het bedrijf, toe naar één wedstrijd: de watermolentriathlon van Hamme. Meer specifiek de triathlon voor bedrijven.

De vonk sloeg over, in in 2005 nam ik voor het eerst deel, samen met 2 collega's van Agfa. Ook in 2006 en 2007 stond ik aan de start, telkens in naam van Agfa.

Mijn opdracht bij Agfa zit er al een half jaartje op, en de meesten van de harde kern daar hebben intussen ook al andere oorden opgezocht. Geen Agfa dus dit jaar in Hamme.

Maar bij mij is het vuurtje blijven smeulen, en al snel vond ik een gelijkgestemde ziel: Kevin. Ik zou de afsluitende 10km lopen, hij de 35km fietsen voor zijn rekening nemen. We hebben dus alleen nog een zwemmer (als we aan de triathlon wouden deelnemen), of een loper (voor de duathlon).

Al snel stelde Nick zich kandidaat voor de snelle 3,2km spurt. Het team was gevormd, we schreven ons in, geen vuiltje aan de lucht.
Tot vorige week bleek dat Nick's werkschema was omgegooid en hij onmogelijk kon deelnemen. Een bereidwillige ziel werd gevonden: Wouter. Uit op revanche na de TNF Challenge :-)

Iets na tweeën werd de wedstrijd op gang geschoten. Zwemmers en lopers startten gelijk en Wouter koos het hazenpad, terwijl Kevin en ik langs de start rondlummelden. De eerste loper bereikte de wisselzonde na 11 minuten, gevolgd door enkele zwemmers. Wouter volgde al snel, na 13:02 minuten, op een 11e plaats van alle deelnemers, een 7e plaats binnen de duathleten.

De armband werd doorgegeven aan Kevin, die snel naar zijn fiets toespurtte, terwijl Wouter even in de tent ging bekomen. Al wandelend gingen we richting wisselzone en finish. De eerste passage van Kevin misten we, maar na de tweedde passage (21km) zagen we hem kranig standhouden in een groepje, rond de 10e plaats.
Uiteindelijk kon hij mij de armband doorgeven, nadat hij de 35 kilometer had afgelegd in 59:54 minuten, op een 36ste plaats van alle deelnemers, een 6e plaats binnen de duathleten.

Dat bracht ons na 2 proeven op 1u12m56s. Een veertiende plaats overall, en 4de van de duathleten.

Ik ging snel van start. De weersomstandigheden waren ideaal: koel, een beetje vochtig en bewolkt. Al vanaf de eerste meters passeerde ik 2 lopers. Zoveel mogelijk de hartslagmeter negerend (constant in de hoogste zone) vond ik een aanvaardbaar tempo. Na 1 km werd ik gepasseerd, maar pikte ik mooi aan. Spijtig genoeg lag dat tempo iets te hoog, waardoor ik er 3 km later vanaf moest, na nog 2 lopers te hebben ingehaald. Aan de doortocht riepen Kevin & Wouter me toe dat we ronde de 12e positie lagen. Tijd om nog een tandje bij te steken. De tweede ronde is al wat afscheid nemen: psychologisch besef je dat het einde nabij is en dat elke stap je dichter bij de finish brengt. De wedstrijd werd wat minder overzichtelijk, omdat de tragere teams nu ook aan hun loopproef begonnen. Ik hoorde vanaf kilometer 6 voetstappen achter me, maar wist te verdapperen, zodat de loper me niet kon passeren. Niemand was me gepasseerd in de tweede ronde, dus finishte ons team als 12 van alle teams (118) en als 4e duathlon-team. Net het podium gemist. Zelf liep ik de 10km in 38:00 minuten, goed voor een 17e tijd op alle atleten, een 6e tijd binnen de duathleten.

We hadden dus alle drie een geweldige prestatie geleverd. Vrijdag hadden we nog zitten mijmeren om bij de top-10 van de duathlonners binnen te komen met een tijd van om en bij de 2u. We bleven onder de 1u51!

Proficiat Wouter & Kevin!

23:10 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (1)

Commentaren

Nog steeds kick ik op je heerlijke sportverslagen!!!

mmmmm, om lekker kiekevel van te krijgen! Ook proficiat Pilly.

Groetjes,
kefke

Gepost door: Kevin | 08/06/2008

De commentaren zijn gesloten.