Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

16/06/2008

Boeken in bulk

Bij een ontspannende reis horen voor mij steenvast een heel pak boeken: literatuur terwijl je ligt te bakken en braden in de zon. Na wat opzoekwerk en het doorlopend van de suggesties (waarvoor dank!) trokken Godelieve en ik zaterdag richting Wijnegem. Niet alleen voor boeken welliswaar: ook sommige lichaamsdelen hadden extra bedekking nodig (in de vorm van kleding dus...).

Daar aangekomen was onze laatste tussenpost de Fnac. Gewapend met een shortlist (ISBN-nummer, auteur, titel, soort en genre) en een flinke dosis moed stortten we ons tussen de alineas en voetnoten.
De eerste boeken, de pulp-bestsellers genre Baldacci & Aspe, vinden we al snel. Het meer gedetailleerde werk, test-specifieke onderwerpen, oudere literatuur, is wat moeilijker te vinden.

Na een tijdje komt een sympathieke Fnac-medewerker vragen of hij kan helpen dragen, of me van dienst kan zijn met een of meerdere draagtassen. Inderdaad, de stapel literatuur had al angstwekkende vormen aangenomen.

Enkele boeken vonden we, ondanks onze schattentocht, niet meteen, waarop we een hulplijn inriepen: alweer een Fnac-medewerker, gewapend met zijn trouwe vriend: de computer. Van de boeken die nog ontbraken waren er 6 niet in voorraad, 2 werden er niet teruggevonden (ze zijn er wel, maar iemand heeft ze verplaatst) en 2 moesten nog binnenkomen.

Tijdens het naar de kassa strompelen passeren we nog voorbij de elektro-afdeling, waar we nog snel 2 spelletjes voor de DS inslaan, om de vliegreis wat te verkorten. De kassa is trouwens één lange wachtrij, waarbij de wachtenden achter ons al bij voorbaat zuchten wanneer ze de af te rekenen hoeveelheid boeken opmerken. We verschuldigen ons nog bij de kassierster, maar die lachtte alleen maar. Misschien werkt ze op commissie?

Uiteindelijk struinen we met 16 boeken en 2 games naar buiten. 16 Boeken, 16 dagen. Toeval? Ik denk het niet!

01:00 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.