Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

10/07/2008

Reisverslag Cuba (vrijdag 20 juni)

Wij en reizen/vakantie: het is een speciale combinatie. Waar andere stellen dagenlang plannen en koffers pakken slagen we er maar niet in prioriteit te geven aan onze vakantieplannen. We werken tot het laatste moment, om dan enkele uren voor vertrek de kleren in de koffers te laden, gewapend met een absoluut-niet-te-vergeten lijstje.

Maar uiteindelijk komt alles toch goed en dus stonden we keurig op tijd op Zaventem: 8u30. Ondanks het vroege uur en het laagseizoen is het een drukte van jewelste en moeten we langer aanschuiven dan gedacht. Eenmaal de koffers op de band stonden gingen we door de controle, om daarna nog snel te ontbijten. Met een half uurtje vertraging stegen we op, de zon en de rust tegemoet. Verwachtte reisduur: 10u, zodat we rond 15u plaatselijke tijd (21u in België) in Varadero zouden toekomen.

De vlucht verliep probleemloos en werd op geregelde tijdstippen aangenaam onderbroken: maaltijden, drankjes, DVD-spelertje, tax free shopping,... De tijd vloog voorbij. Terwijl Godelieve en uiltje knapte keek ik naar wat films en voor we het wisten hadden we vaste grond onder de voeten.

De bagageafhandeling verliep vlot, tot een goed uitgedacht idee plots helemaal fout uitliep. We hadden 3 koffers meegenomen: 2 voor ieders kleren en 1 koffer volledig gevuld met boeken. Bij het passeren van de douane werd Godelieve echter uitgepikt voor controle, met de koffer boeken. De Cubaanse (vrouwelijke) douanebeambte vertrouwde het zaakje niet: een hele koffer vol boeken en tijdschriften? Boek voor boek, pagina per pagina werd gecontroleerd. Gelukkigerwijs was alles in het Nederlands. Eveneens in de koffer: Humo, P-Magazine en Ché-magazine. Op de cover van Humo: een halfnaakte Tom Bonnen. Die werd héél grondig nagekeken. Ook de badpakkenmodellen van P-magazine werden gekeurd, maar de meeste aandacht ging er naar de Ché: een boekje met de naam van de gevierde rebellenleider, vol met halfnaakte deernen? Na enig oponthoud (minstens een half uur) konden we plaatsnemen in de bus die ons naar het hotel zou brengen. Een uurtje en 8 hotels later arriveerden we bij onze residentie voor de komende 15 dagen: Iberostar Varadero.

Een aantrekkelijke lobby, een open marmeren ruimte en een vriendelijke, snelle ontvangst. Voor wie boe of ba konden zeggen waren we, achtervolgd door onze koffers, op weg naar onze kamers. We mochten plaatsnemen in kamer 1925. Gebouw 19, verdieping 1. Dicht bij het hoofdgebouw en het zwembad: ideaal. Toen we aankwamen was het kamermeisje nog de laatste hand aan het leggen aan de kamer en was allervriendelijkst. Al snel konden we ons terugtrekken in de koelte van de airco en startten met het uitpakken van de koffers. Quasi alles had het heenreis overleefd, met uitzondering van een potje gel.

Omstreeks 19u (plaatselijke tijd - 1u in België) namen we plaats in de bar, waar we de eerste cocktail nuttigden, gevolgd door een bezoek aan het buffetrestaurant. Het buffet was ruim en overvloedig, al moesten we de reisleider gelijk geven: door de importrestricties zijn sommige artikelen amper of helemaal niet voorradig: tomaten, sla, citroenen, ... Maar de kok was creatief en we lieten het ons smaken: koud voorgerechtje , soepje met vers gebakken brood, warm hoofdgerecht en een lekker dessertje. Na het avondmaal gingen we nog iets drinken in de bar, om niet dezelfde fout te maken als de voorbije vakanties: te vroeg gaan slapen. De truuk zit erin om de eerste avond op de tanden te bijten en laat genoeg te gaan slapen, zodat je bioritme snel aanpast. Anders zit je met de gebakken peren en wordt je elke dag om 4 à 5 uur wakker. In de kamer keken we nog naar een filmpje (voor de geïnteresseerden: The Fast and the Furious 3), maar de oogleden werden al snel zwaar en de eerste dag in Cuba kwam tot een einde.

De commentaren zijn gesloten.