Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

10/07/2008

Reisverslag Cuba (zaterdag 21 juni)

Voor de eerste keer ooit zijn we erin geslaagd uit te slapen. Het ontbijtbuffet stond opgesteld in dezelfde ruimte als het avondbuffet. Aan de inkom werden we verwelkomd met verse zalm en champagne of mimosa (champagne met sinaasappelsap). Na een stevige maaltijd halen we onze handdoeken op een bezoeken we het strand. Het zich is adembenemend: een azuurblauwe zee, een hagelwit strand en parasols van palmbladeren (palapa's).

Aangezien het bewolk was, nam ik niet de moeite me in te smeren en installeerde ik me snel met een boekje in de zetel, welliswaar na eerst een frisse duik genomen te hebben. Rond 13u bleek pas hoe erg ik me hiermee vergist heb: aan het lunchbuffet doet is mijn lichaam al volledig rood aangebrand. Om erger te voorkomen installeren we ons na de lunch aan het zwembad, in de schaduw. Het animatieteam geeft ondertussen het beste van zichzelf op de tonen van Lasgo, een Belgische groep. Of: hoe de barrières en invoerbeperkingen geen effect hebben op de internetgemeenschap.

We keerden in de vooravond terug naar onze kamer, om ons enigzins te verfrissen alvorens we naar de informatiesessie met de reisleidster moesten vertrekken. We installeerden ons in de bar en genoten van een cocktail. Samen met een Nederlands koppel dat gelijktijdig arriveerde doorliepen we de beschikbare excursies en bezienswaardigheden.

Na de infosessie werd het tijd om het Japanese à la carte restaurant te bezoeken. Dat werd een tegenvaller: we zaten met een groep van Spaanstaligen aan tafel, waarbij we als enigen geen Spaans konden. De chef concentreerde zich volleig op de andere deelnemers en bovendien slaagde men erin de bestellingen foutief af te nemen.
Uiteindelijk raakten we nog aan de babbel met enkele reisbegeleiders van de klachtendienst van Thomas Cook, die ons nog enkele tips voor excursies aan de hand deden.

De commentaren zijn gesloten.