Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

10/07/2008

Reisverslag Cuba (zondag 22 juni)

Na een stevig ontbijt zochten we de Neckermann reisbegeleidster op, om onze excursies vast te leggen. Het verdict was de avond voorheen al gevallen: Havanna wouden we beide zien, Godelieve had mooie zaken gehoord over Trinidad en de reisbegeleidster had ons zowaar enthousiast gemaakt voor een jeepsafari. We tijfelden nog tussen 2 excuries: de gecombineerde vliegreis/catamarantocht naar Cayo Largo en de catamarontocht naar de dolfijnen.

Na een geanimeerd gesprek met de reisbegeleidster legden we volgende excursies vast:

  • Havanna Classic: met de bus naar Havanna, met een bezoek aan een sigarenfabriek en het rummuseum, op dinsdag 24 juni.
  • Three Cities: een lange busexcursie doorheen half Cuba, met een bezoek aan Cienfuegos, Trinidad en Santa Clara, op donderdag 26 juni.
  • Cayo Largo: met het vliegtuig naar het eiland Cayo Largo, van daar uit verder met de catamaran richting talrijke kleine eilandjes, op maandag 30 juni.
  • Jeepsafari: met de jeeps doorheen het binnenland, inclusief jetski, paardrijden en zwemmen in een grot, op woensdag 2 juli.

Nadat de excursies waren geboekt (en betaald) trokken we naar het strand. Na een snelle hap tijdens de lunch legden we ons opnieuw te bakken. In de verte op het strand stond er een trouwkapel: ideaal om er eens naartoe te lopen, wat ik dan ook terstond deed. Omstreeks vijven hadden we genoeg van de zon en gingen we ons verfrissen in onze kamer.

In het buffetrestaurant was men zowat een hele koe aan het braden: de geur was overheerlijk en zo smaakte het ook. We sloten de avond af met enkele drankjes aan de bar, terwijl een illusionist zijn truukjes opvoerde.

De commentaren zijn gesloten.