Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

10/07/2008

Reisverslag Cuba (woensdag 2 juli)

We vertrokken vroeg, voor de laatste excursie van onze reis. Na een kort ontbijt kwam de bus ons oppikken. Ons niet alleen, want tegen alle verwachtingen in werd het geen jeepsafari met 20 man, maar eentje met 120 man. Overdreven druk dus.

Toen we aankwamen in het jeep depot was het een drukte van jewelste: iedereen ging dadelijk op zoek naar een jeep en groepjes werden gevormd op basis van taal. Aangezien we de enige Nederlandstaligen waren, afgezien van een reeds samengestelde jeep van gangsta Hollanders, keken we dat kat uit de boom. Uiteindelijk belandden we in een jeep met een jong Canadees koppel: Tanina en Dan.

We lieten de jonge deerne achter het stuurwiel plaatsnemen, vermits zij als enige ervaring had met 4x4's. En dat bewees ze onmiddelijk, door ons perfect langsheen alle mogelijke hindernissen te loodsen. De eerste twee uren gingen dwars door het Cubaanse platteland, dat zich aan ons openbaarde als een conglomeraat van vuurrode aarde, armtierige boerderijtjes en bewonderenswaardig gelukkige mensen.

De eerste stop was (alweer) om te snorkelen, met de uitzondering dat er dit keer foto's werden genomen.

We vervolgden onze weg, ditmaal welliswaar over verharde wegen, om halt te houden bij een grot. Deze was gevuld met grondwater en de bodem was 26 meter diep. Het water was echter dusdanig helder dat deze slechts enkele centimeters diep leek en behoorlijk koud: slechts 3° C. Na een verfrissende dijk zetten we koers naar de rivier, waar we de jeeps achterlieten. Onder een stralende zon, met kreeft en mojito's voeren we het binnenland in, vergezeld van een wonderlijke natuurpracht. Even was er tijd om van de boot in de rivier te duiken en daarna was het tijd om met de jetski's te gaan varen.

We boot meerde aan bij een Cubaanse staatsboerderij waar we van een late - het was inmiddels kwart voor vier - lunch genoten. We namen de gelegenheid te beurt om met een stier, een krokodil en een slang op de foto te gaan, maar moesten al snel opnieuw instappen.

Toen we terug in het hotel waren voelden we ons smerig: zweet en stof hadden hun sporen nagelaten op onze kleren en lichamen, en de douche bracht verfrissing. Samen met Ilse en Fred gingen we het avondmaal nuttigen, om daarna (alweer) de bar onveilig te gaan maken.

De commentaren zijn gesloten.