Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

10/07/2008

Reisverslag Cuba (zaterdag 5 juli)

Een kwartiertje vroeger dan gepland landden we op Zaventem, na een probleemloze vlucht. Godelieve heeft wat kunnen slapen, maar bij mij viel dat aardig tegen. Al bij al was het een aangename vlucht, dankzij de bijzonder attente bemanning.

De conclusie van de reis?

Cuba is prachtig, als je de tijd neemt voor excursies en af en toe eens verder kijkt dan je neus lang is. De hotels zijn luxueus, maar je kan de Cubaanse sterren niet vergelijken met bijvoorbeeld de Mexicaanse. Daar zorgt het handelsembargo (deels) wel voor.
We hoorden steeds dat we ons gelukkig mochten prijzen dat we dit Cuba nog mochten meemaken, en inderdaad: met een toename van het toerisme zullen veel zaken verdwijnen, waardoor authenticiteit verloren zal gaan.

Gaan we nog teruggaan?

Niet de eerste jaren. We hebben de belangrijkste bezienswaardigheden van West-, Noord- en Zuid-Cuba gezien. Hoe mooi het strand ook mag zijn, wij zijn niet het type reiziger dat alleen omwille van wat zand zijn bestemming kiest. Misschien binnen een tiental jaren, als de herrineringen vervaagd zijn.

Kunnen we Cuba aanbevelen?

Zeker! De Cubanen zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Op de toeristische locaties proberen, ze natuurlijk wat snelle cash te verdiepen, maar over het algemeen zal een Cubaan je nooit om iets vragen. De natuur, de dorpjes, de wegen, de plantages, ...: het is uniek en zeker de moeite waard, om van de fantastische stranden nog maar te zwijgen.

Tips?

Niet onmiddelijk. Of toch: sterke zonnebrandolie (factor 50), muggenmelk op basis van kokosolie en voldoende opslagcapaciteit op de geheugenkaart van je fototoestel, want je zal je de ogen uitkijken!

De commentaren zijn gesloten.