Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

14/07/2008

Beachvolley Oostende

Afgelopen zondag togen we weer met z'n zessen richting kust, meer bepaald naar Oostende. De reden? Onze tweede deelname aan het Spetter Beachvolley tornooi. Kevin, Nick en ik zouden weer het beste van onszelf geven, vergezeld van onze lieftallige partners.

De dag begon letterlijk spetterend: niet alleen viel het weer veel beter mee dan verwacht en voorspeld, maar Kevin had een verrassing van formaat klaar: gesponsorde shirtjes, compleet met een nummer en onze naam. De motivatie was dadelijk compleet.

De eerste wedstrijd diende zich al snel aan. Na enig inspelen kwamen we op kruissnelheid en wisten we de eerste set binnen te halen met 17-21. We hadden dus voldoende aan een 18-21 verlies in set 2 om de volle buit te pakken, maar kwamen al snel 19-11 achter. Na een schitterende remonte konden we de stand ombuigen tot 20-20, met de tegenstander aan opslag. Een betwistbare bal werd buitengegeven, zodat we ook de tweede set binnenhaalden met 20-21.

Na een wedstrijd gearbitreerd te hebben moesten we opnieuw de wei het zand in. Ditmaal beschikte de tegenstander over een geducht wapen: een boomlange passeur, die ver over onze bloks heen kon smashen. Weinig tegen te beginnen, en ondanks moedig weerwerk verloren we de tweede wedstrijd met 21-17 en 21-18.

Na een uitgebreide lunch en een verfrissende duik in zee warmden we ons opnieuw op met een vriendschappelijk wedstrijdje tegen een wat professioneler team. Even later mochten we de opgedane ervaring al in de praktijk trachten om te zetten. Het bracht echter weinig zoden aan de dijk. Ons niveau steeg zienderogen, maar zowel in de eerste set als de tweede gaven we het setpunt uit handen. Stand: 21-20 en 21-20. Spannend was het wel.

Tegen 15u brak de laatste voorrondewedstrijd aan. Een goed resultaat neerzetten was onontbeerlijk om de finalerondes te bereiken. Ook de vermoeidheid begon zijn tol te eisen. Na een sterke remonte konden we de eerste set binnenhalen: 14-21. De veer bij de tegenstander was gebroken en de tweede set werd makkelijk gewonnen met 15-21.

Van dan af was het wachten op de loting voor de finalerondes. De mannen doken nogmaals het water in en gaven zich daarna over aan een partijtje beach tennis. Een behoorlijk snelle en spectaculaire sport. Denk aan een combinatie van tennis en badminton, op het strand. Zelfs de dames zagen de fun ervan in en kwamen al snel deel uitmaken van de pret.

Toen kwam het bericht: we hadden de finalerondes bereikt, en moesten het in de halve finale opnemen tegen de tegenstander van de tweede wedstrijd. Het begon te dagen dat we weinig kans maakten, maar konden ons toch nog motiveren om er stevig tegenaan te gaan.

De eerste set ging gelijk op: beide teams slaagden er niet in meer dan 3 punten afstand van elkaar te nemen. Uiteindelijk verloren we de set met 21-19. De tweede set waren we al snel op achtervolgen aangewezen, maar we sloegen sterk terug, tot 11-20. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar op een of andere manier lukte niets meer: alle ballen buiten of in het net. We verloren de wedstrijd met 21-20, waardoor het tornooi er voor ons opzat.

Naderhand zochten we nog even het overvolle Q Beach House op en aten we de eerste mosseltjes van het seizoen. Moe maar opgetogen konden we huiswaarts keren.

Hebben we ons geamuseerd? Zeker! Hebben we ons best gedaan? Absoluut. Komen we volgend jaar terug? Zonder twijfel!

De commentaren zijn gesloten.