Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

17/07/2008

Dodentocht 2008: voorbereiding

De brief is binnen: ik ben volledig in orde met mijn inschrijving voor de Dodentocht van 2008! Binnen iets meer dan 3 weken is het zover, en de spanning neemt zo langzamerhand toe. Vandaar even een recapitulatie van alle documenten tot nog toe.

Stratenplan

Dit vind je op volgende pagina, of in PDF-formaat hier.
Het parcours is licht gewijzigd: Londerzeel centrum wordt niet meer aangedaan. De info in het PDF-document komt van de dodentocht-website. Bij nazicht lijkt het dat er sommige dreven en zandweggetjes niet aangegeven staan: hou hier rekening mee.

Parcours (kaart)

Dit vind je op volgende pagina.
De dikke rode lijnen geven het wandel- (of loop-) parcours aan. De dikke blauwe lijnen is het parcours voor de volgwagens.
Het begin en einde komen nogal chaotisch over.
De strartplaats is niet de officiële start: die ligt enkele honderden meters verder. Er wordt een kleine lokale toer doorheen Bornem centrum gemaakt en daarna trekt men de Weert in, om nadien terug te keren naar Bornem centrum. Tijdens de eerste 15 kilometer worden sommige straten dus tweemaal aangedaan. Voor de supportes kan het de moeite lonen van te blijven wachten.
De laatste 5 kilometer volgen grotendeels het parcours van de start, maar dan in omgekeerde richting.
Een tip? Ga niet af op alleen het stratenplan of de kaart, maar combineer beide.

Google Maps overzicht

Net als voor de Marathon van Antwerpen heb ik het parcours van de Dodentocht 2008 zo goed als mogelijk was overgezet op Google Maps. Hiervoor baseerde ik me op het stratenplan, de kaart en mijn ervaring van vorige deelnames. Je vindt deze gedetailleerde kaart hier.

Even een korte handleiding betreffende Google Maps (Pedometer).
Langs de linkerzijde zie je de totale afstand.
Je hebt eveneens de optie Turn of/off mile markers. Hiermee kan je de kilometeraanduiding op de kaart aan- en uitschakelen.
De kaart zelf: in de rechterbovenhoek heb je 4 kadertjes: kaart (dit is een normale wegenkaart), satelliet (dit zijn echte fotografische beelden), beide (gecombineerde satellietbeelden, maar met kaartaanduiding) en topo (topografische kaart).
Langs de linkerzijde heb je een schuifbalk met + en -. Hoe meer je de balk naar + schuift, hoe meer je inzoomt. Omgekeerd: hoe meer je de balk naar - schuift, hoe meer je uitzoomt.
Wanneer je naar satellietbeelden of 'beide'-beelden aan het kijken bent, kan het zijn dat je de mededeling krijgt dat er geen gedetailleerde beelden beschikbaar zijn. Zoom dan telkens iets uit, totdat je terug beelden hebt, of keer terug naar de kaart-modus.
Bewegen met de kaart doe je door links te klikken, de muiscursor ingedrukt te houden, en te bewegen in de richting waarin je de kaart wilt verplaatsen. We noemen dit slepen.

De commentaren zijn gesloten.