Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

14/08/2008

online persoonlijkheid

Een van m'n laatste barrières is gevallen: ik heb nu ook m'n persoonlijke Facebook-pagina.
Een ploegmakker is met vrouw en kids in het Verre Oosten en al hun foto's worden op hun Facebook gepost. Als je wat nieuwsgierig bent naar hun omzwervingen (zoals ik dus), zit er dus maar één ding op: jezelf registreren op Facebook.

Waarom ik ertegen was, dat Facebook-gedoe? Omdat het het zoveelste alternatief is van je online identiteit.  Als je deze allemaal wilt up-to-date houden heb je er bijna een full time job aan, of spendeer je er op zijn minst iets te veel vrije tijd aan.

Overdreven? Deze blog vraagt aandacht. Wanneer hij enkele dagen niet gevoerd wordt zie je het aantal bezoekers snel dalen. Het is leuk om in de feedreader van tal van mensen te zitten, maar niets is zo vergankelijk als een online publiek.

Dan hebben we LinkedIn. Iets meer carrièregericht, maar zelfs klanten geloven eerder je LinkedIn-profiel dan een door je werkgever gegenereerde CV. Constant updaten is dus de boodschap.

Buitenbeentje is Plaxo. Ooit registreerde ik me erop, na enkele requests van collega's, maar sindsdien heb ik het wat stiefmoederlijk behandeld. Na wat rare commentaar in de media (ivm de privacy van Plaxo-gebruikers) besloot ik m'n profiel zelfs niet aan te vullen.

Voor foto's is er dan onze Flickr-pagina. Niet echt een profiel, waar wel makkelijk om foto's te tonen aan je vrienden en collega's.

Tenslotte is er dan nog Netlog. Dit profiel wordt nooit aangevuld, maar alleen gebruikt om fuiven aan te kondigen.

De vraag die er dan naar boven komt: hoe ver gaat dit allemaal evolueren? Gaan we volledig onze privacy opgeven om de illusie van connecties hoog te houden? Wanneer gaan de eerste namaakprofielen komen, ideaal om ex-collega's te dwarsbomen of een ex-liefje zwart te maken?

Hoe ver laten jullie je online identiteit gaan?

19:19 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.