Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

17/09/2008

Generation I

Tussen '65 en '81 had je Generation X. Hetzij sociaal geëngageerd, hetzij gedreven door sociale status.

Tussen '82 en 2000 Generation Y, beter gekend als Generation Why? Typische gedragskenmerken zijn een drang naar technologische vooruitgang en een gebrek aan algemene betrokkenheid .

Naar verluidt maakt iedereen die na 2000 geboren is deel uit van Generation Z, de Internet Generatie. Het is te vroeg om aan deze generatie al karaktereigenschappen toe te kennen, maar waarschijnlijk wordt het een doorslag van Generation Y.

Voor mijn part is die naam, of de tijdspanne fout gekozen. Bij de generatie geboren tussen 1985 en 1995 merk ik alsmaar meer een in zichzelf gekeerd beeld van de wereld. Geef me mijn verbinding met het I-nternet , mijn I-phone en mijn I-pod, en ik ben tevreden. Generation I.

Als alles goed gaat met mij (I), zal het voor de rest ook wel meevallen zeker?
Verworven rechten waarvoor de voorbije generaties hebben moeten strijden worden als gemeengoed beschouwd, niet ondergeschikt aan verandering. Spijtig, want de media vandaag de dag geven duidelijk aan dat het economische klimaat aan het veranderen is. Betekent dit het einde van Generation I en het begin van Generation We (een generatie dis samen strijd naar een meer leefbare wereld - economisch, ecologisch, sociaal en communicatief)?

13:43 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.