Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

28/09/2008

SQS London - Zondag

Zoals ik al schreef had ik niet veel zin om naar SQS Londen af te zakken.
Met hangende schouders zette Godelieve me af aan de luchthaven van Zaventem. Ruimschoots op tijd, gewapend met een kleine trolleykoffer en een laptoptas, inclusief afgedrukte presentatie.

Via het e-ticket naar de automatische login van BA (British Airways). Een sympatieke steward verteld me dat ik mijn koffer best niet incheck, maar als handbagage meeneem. Heathrow staat naar verluid niet bekend om zijn goede bagageafhandeling.
Wanneer ik uitleg dat mijn verzorgingsmiddelen (tandpasta, parfum, gel, ...) niet speciaal verpakt zijn, stelt men mij gerust: op businessvluchten wordt hier geen controle op gedaan.

Mis poes! De koffer ligt maar net op de band of ik word al uit de rij gepikt. Controle van de inhoud; een gevaarlijk voorwerp wordt gevonden: een pot Wet Styling Gel van de Colruyt. Moord en brand!
Heeft Mijnheer soms de veiligheidsvoorschriften niet gelezen? Tuurlijk, en ondergetekende kent die ook, maar als luchthavenpersoneel aangeeft dat er geen probleem zal zijn, ga ik af op hun advies.

Kunnen we het niet door de vingers zien?
Nee Mijnheer, het is meer dan 100ml.

Mag ik er dan de helft uithalen, tot er minder dan 100ml inzit?
Nee Mijnheer, de verpakking moet vermelden dat het maximaal 100ml bevat.

Hebben jullie flesjes, doosjes van 100ml, zodat ik kan overladen?
Nee Mijnheer, daar moet je zelf voor zorgen.

Maar daar liggen zakjes!
Sorry Mijnheer, we kunnen u niet helpen.

Wie kan dat dan wel?
De winkels op uw bestemming misschien, Mijnheer.

Mooi is dat! Zonder gel dus voorbij de bagagecontrole, waarna ik m'n CTG collega tegenkom. Hij maakte iets gelijkaardig mee met zijn scheercrème.
Ondertussen staat CTG waarschijnlijk op de lijst van terroristische organisaties...

Na een snelle vlucht landden we op London Heathrow, een enorme luchthaven, om dadelijk een taxi te nemen richting Londen centrum, meer bepaald het Crowne Plaza London St. James.

Het hotel is een aangename verrassing: marmer, leer en blinkende exotische houtsoorten in overvloed, een ruime en nette kamer en een sfeer die duidelijk Engelse klasse uitstraalt. Nadat we de koffers op onze kamers hadden achtergelaten besloten we op ontdekking te gaan.
Op zondagavond zijn er blijkbaar niet veel restaurantjes open in Londen. Meestal konden we welliswaar iets drinken, maar was de keuken reeds gesloten. Uiteindelijk geraakten we toch aan een lekkere Italiaanse maaltijd, tegen een democratische prijs.

Het enige nadeel was wel dat ik mijn presentatie niet had kunnen voorbereiden/inoefenen...

23:40 Gepost in Varia, Werk | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ctg, testing, sqs

De commentaren zijn gesloten.