Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

29/10/2008

Opnieuw SQS

Via mail kreeg ik een uitnodiging van SQS.
Of ik, na mijn presentatie op SQS London, geen zin had om een short paper te schrijven voor SQS Duitsland.

Lang moest ik daar niet over nadenken. Tijdens SQS London had ik al zoveel ideeën opgedaan, om ze vervolgens wat te laten marineren.

Met de jaren komt ook het verstand. ter illustratie: vroeger bruiste ik van de ideeën en ging ik ervan uit dat ik ze onbeperkt kon onthouden en reproduceren. Helaas pindakaas... Maar al te vaak zat ik voor een leeg blad, te bedenken wat ik enkele dagen/weken/maanden ervoor alweer bedacht had.

We zijn dus slimmer geworden. Hotels, conferentieruimtes, e.d. bieden hun bezoekers steenvast notitieboekjes aan. Hiervan maak ik op zo'n evenementen dankbaar gebruik, net als de notitie-functionaliteit van m'n GSM. Waar ik vroeger op cruciale momenten wel eens om een idee verlegen zat, puilt m'n bureau, m'n prikbord, m'n GSM en m'n Inbox nu uit van ideeën. Te veel ideeën, te weinig tijd.

Selecteren was dus de boodschap. De laatste dag van SQS London zat ik in een workshop over 'The Next Big Idea in Testing'. Een actieve, snelle brainstorm. Het idee dat ik toen presenteerde hing al enige tijd te pronken aan mijn prikbord, en is nu (sumier) uitgeschreven op enkele pagina's.

Loodst deze abstract me binnen in Duitsland? Geen idee. Maar zit er potentieel in? Volgens mij wel: op SQS London werd het al beloond met een prijs voor 'Next Big Idea', en tijdens het schrijven wou ik het verhaal al beginnen stofferen met grafiekjes, afbeeldingen, statistieken en case studies.

De inzending heb ik enkele uren geleden doorgestuurd. Binnen enkele maanden weten we meer...

12:39 Gepost in Werk | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.