Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

30/10/2008

Het einde van een tijdperk

Rond de eeuwwisselling, toen ondergetekende nog in de Leuvense koten huisde, broeide er een idee. Een idee om een zaalvoetbalploeg te starten. Al snel vond ik in de persoon van Matti (die met hetzelfde idee al een tijdje speelde) een geschikte compagnon. Onverwijld togen we aan de slag: spelers recruteren, mogelijke sponsors contacteren, kledij bij elkaar sprokkelen, een zaal zoeken en (vooral) veel administratie.

In februari 2001 werd ZVC Stallions Leuven boven de doopvont gehouden. De naam was een praktische keuze: we baseerden ons op het Ferrari-logo (met paard) en zochten vervolgens een naam. Op enkele maanden tijd kregen we ook de papierwinkel rond, zodat we in september 2001 startten in de KBVB, liga Futsal.

Veel van de oorspronkelijke leden en sympathisanten hebben ons intussen verlaten: onze eerste officiële wedstrijd waren we met 9 spelers, waarvan er 4 niet meer aangesloten zijn. Ook het bestuur is volledig omgegooid.

Nu, na al die jaren en omzwervingen, is de tijd gekomen om afscheid te nemen. We hebben er als ploeg 198 officiële wedstrijden opzitten, in de KBVB (Liga Futsal), in het FROS-LZV, en in de bekercompetities van beide reeksen. We hebben verschillende promoties gekend, waaronder 2 titels, en spijtig genoeg een degradatie.

Ikzelf speelde 184 van die 198 wedstrijden. 14 Wedstrijden miste ik door blessures, of andere verplichtingen. Mijn liefde voor de club weerhoudt me de details uit de doeken te doen, maar laat ons het er op houden dat de relaties binnen de ploeg (en dan vooral tijdens de wedstrijden) al enige tijd verstoord zijn. Wanneer personen zich boven het ploegbelang gaan plaatsen en op die manier fun functioneren van de ploeg en diens spelers hinderen, moeten er vragen gesteld (durven) worden. Als deze vragen (te lang) onbeantwoord blijven zijn maatregelen nodig.

Mijn maatregel is genomen. Met heel veel spijt in het hart speelde ik vorige week mijn laatste wedstrijd voor ZVC Stallions Leuven. Niet eens een kleine voetnoot in de geschiedenis, maar voor mezelf wel het einde van een tijdperk.

08:05 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.