Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

28/11/2008

Opgepast! Hier blogt men!

Volgens Mr. De Crem is bloggen gevaarlijk. Is dat zo?

Ik ga niet ingaan op de kwestie zelf, vanwege geen objectieve informatie beschikbaar. Niettegenstaande lijkt er me wel iets aan de hand te zijn.

Net zoals gewone communicatie, vindt bloggen plaats op verschillende niveau's. Het is aan de lezer om de waarde van een blog en diens inhoud te bepalen.

Soms biedt bloggen een meerwaarde qua nieuwsgaring, soms is het gewoon geroddel. Los van de vraag over wat voor soort informatie hier verstrekt werd, heeft ze bestaansreden. Waar vroeger zulke affaires met de mantel der liefde werden bedekt, en de stem van de burger werd gesmoord, biedt hedendaagse communicatie een ideaal platform.

Dat neemt evenwel niet weg dat het gevaarlijk wordt...
Stel: persoon X werkt in de horeca, is ontevreden over zijn job en loopt er de kantjes af. Hij loopt een minister tegen het lijf, en besluit 5 minutes of fame te creëren. Een roddel wordt via een blog gelanceerd en opgepikt door de nationale media. De persoon neemt ontslag, of stuurt aan op ontslag door de werkgever. Vervolgens wordt er gewag gemaakt van druk en telefoontjes van hogerhand.

Welk verweer heeft de minister hiertegen?

12:32 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.