Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

04/12/2008

Lift-etiquette

Elke morgen is het prijs: knopje drukken, wachten, je samen met enkele wildvreemden in een bakje proppen en de lucht ingeschoten worden.

En telkens opnieuw vraag je jezelf af wat de juiste omgangsvormen zijn in de lift.

Stel je jezelf voor? Maak je uberhaupt oogcontact? Wat zeg je als je uitstapt?

Bij mijn huidige klant is de situatie ingewikkeld: meertaligheid. Vooral Frans, een beetje Engels en nog redelijk wat Nederlands. Ik wil gerust wel een woordje wisselen, maar vooraleer we uitgemaakt hebben welke taal overheerst, moeten we al uitstappen (expres-lift naar het 17e). Engels dan maar, zou je denken. Helaas, pindakaas: de Franstaligen (en vooral de vakbond) moedigen het gebruik van het Engels af.

Het gevolg: 30 seconden intimiteit, close-body contact zonder een woord te zeggen. In het rond kijken of fixeren op één punt om toch maar geen oogcontact te maken. Eenmaal de deuren opengaan wegspurten en inderhaast een 'prettige dag nog' prevelen.

Ik doe daar niet aan mee. Stap je met mij 's morgens in de lift, dan heet ik je hartelijk welkom. Kan je geen Nederlands, dan proberen we het in het Frans, of het Engels. Heb je geen zin in een begroeting, dan wordt dat al bij de eerste grom duidelijk.

Bestaat er zoiets als lift etiquette?

11:49 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.