Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

09/12/2008

Loopplezier: stand van zaken

Een kleine maand geleden kondigde ik aan dat ik opnieuw startte met lopen. Dit kostte me veel moeite, waadrood ik nogal vaak op verbaasde reacties werd getracteerd. Een reputatie van 'sportieveling' of zelfs 'loopgek' geraak je zo snel niet kwijt.

Nu zijn we een viertal weken verder en ik moet toegeven dat de zin begint terug te komen. Nog niet zoals enkele jaren terug, wanneer ik elke morgen vroeger uit bed kwam om mijn kilometertjes af te malen alvorens naar het werk te gaan, maar er is verbetering merkbaar.

Waar ik kan, ga ik trainen met Delta. Zaalvoetbal is er nog steeds met ZVK Relegators en CTG. En dan is er lopen. Minstens tweemaal per week, maar liefst meer. Kleine toertjes voorlopig nog. Eerst de basisconditie opbouwen en mijn lichaam toestaan om weer zijn eigen looptempo te bepalen. Daarna kunnen we zowel de afstand gaan vergroten (aan lagere snelheid) of de snelheid omhoogtrekken.

Wat nog beter is: de loopmicrobe begint te kriebelen. Gisterenmiddag sprak ik met een (ex-)collega over loopwedstrijden waaraan we in 2009 zouden kunnen deelnemen. De marathon van Antwerpen, de 20km van Brussel, de Dodentocht, de Pegasusloop, de Guldensporenmarathon, tot de triathlon van Viersel. Sinds jongs af aan ben ik competitief ingesteld en het besef dat er opnieuw wedstrijden aankomen is voldoende om een vonkje te doen ontsteken.

Het beste bewijs kwam gisterenavond: Godelieve is opnieuw gestart met Start to Run. Om haar te ondersteunen loop ik met haar mee. Toen we terug thuiskwamen had ik de drang om de training verder te zetten, en dat deed ik ook. Even vergat ik mijn werk en gaf ik prioriteit aan mijn conditie. We zijn op de goede weg...

09:04 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.