Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

06/01/2009

Verkeerslichten

Zoals de meeste ochtenden stond ik ook vanmorgen aan te schuiven op de A12 richting Brussel, meer bepaald Van Praet. Elke ochtend opnieuw is het een lange strook voertuigen, van Mini tot vrachtwagen.

Wat vandaag zo opviel,w as dat men de eerste verkeerslichten blijkbaar anders ingesteld had.  In plaats van lange perioden groen en rood, heeft men er nu voor geopteerd om korte stop -en rijmomenten in te lassen, om het verkeer vlotter te doen stromen.

Ik kan me inbeelden dat dit in sommige gevallen (ideale rijomstandigheden) zeker voordelen biedt. Spijtig genoeg is het nu winter. Het heeft gesneeuwd, geijzeld, de mensen rijden met de voet op de rem, ...

Kortom, een file, drie maal zo lang als anders, terwijl op sommige momenten de auto's nog moesten vertrekken toen het al terug rood stond.

Geachte beleidsmakers, dat jullie het leven van filerijders proberen te verzachten, dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. en ja, daar moeten experimenten rond worden gedaan. Maar alsjeblief niet wanneer het gesneeuwd heeft!

09:49 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.