Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

12/01/2009

Aan alle mooie liedjes komt een eind...

... zelfs aan liedjes die vol muziek zitten.

Jarenlang was dancing 't Witte Paard in Kapelle-op-den-Bos dé place to be voor alle jongere en niet-zo-jonge feestvierders. Reeds van in de vijftiger jaren was de dancing een begrip in de ruime regio. Talrijke nationale en internationale artiesten kwamen er optreden.

Ook voor mij was 't Witte Paard, of - naar de volksmond - Et Wut Pjijt', vol herineringen. Op het eind van het schooljaar kwamen we er in de namiddag samen, om daarna 's avonds door te zakken op de Schuimfuif van Londerzeel.
Het galabal van mijn oude school ging er elk jaar door. Enkele jaren later gingen er zelfs Laatste 100 dagen fuiven door. Ik stond er talrijke keren zelf achter de draaitafels, en zelfs een enkele keer achter de toog.

Plots veranderde het uitgangsmilieu. Verschillende problemen staken de kop op: migranten, drugdealers, vechtpartijen, ... Eind jaren 90 veranderde de roemruchte discotheek op enkele jaren tijd enkele malen van naam en/of eigenaar: Van 't Witte paard naar Club Prisma's, om ten slotte te eindigen op The Space. Gesteund door TopRadio kende de discotheek zijn laatste hoogdagen, en maakte de opgang van van Vlaamse dance & trance mee: Sylver, Milk Inc., Pat Krimson, Da Boy Tommy, .... Ze gaven allemaal present.

Spijtig genoeg trok een grote mensenmassa ook een hoop fout volk aan en de situatie escaleerde. Weekend na weekend lkwam de zaak negatief in het nieuws. Eind 2002 moest de zaak noodgedwongen sluiten. De Kapelse jeugd zocht zijn uitgangsheil elders en een overnemer werd niet gevonden: de verschillende vergunningen waren verlopen, en deze opnieuw bekomen zou quasi onmogelijk heten.

Sinds toen bleef het opvallend stil. Tot we afgelopen vrijdag terugkwamen van een wedstrijd zaalvoetbal, de brug over het kanaal overstaken en met een grote leegte werden geconfronteerd: waar zich vroeger de dancing bevond was er één grote leegte.
De gemeente heeft het pand gesloopt, om ruimte te creëren voor appartementen en parkings.

Waarom dit nu zo speciaal is? Het is hoe dan ook spijtig dat er alweer een dansgelegenheid voor de jeugd verloren gaat. Maar dat is niet de echte reden. The Space / 't Witte Paard was immers de plaats waar Godelieve en ik elkaar hebben ontmoet. Zo gaat een stuk van de vroegste geschiedenis van onze relatie verloren. We zullen 't Witte Paard echter niet vergeten!

18:46 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.