Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

21/01/2009

Zwemmer Zwem

Gisteren kreeg ik een vraag voor de voeten geworpen: "Waarom doe jij aan triathlon?" De reden achter de vraag was simpel: ik had net toegegeven dat ik mijn fiets uitsluitend van stal haal voor wedstrijden (laatste training ergens in 2001-2002) en moest daarna ook nog erkennen dat het, vakantie uitgezonderd, 2 jaar geleden was dat ik een zwembad van dichtbij had gezien.

Wel, het is simpel. Ik zwem niet graag, ik fiets niet graag en (als ik heel eerlijk ben) ik loop niet graag. Wat ik wel graag doe? Voetballen, maar daar ontbeer ik elk spatje talent. Ineens, ergens rond het begin van de tweede graad van de middelbare school, won ik een wedstrijd cross. Out of the blue. Gaandeweg, zonder er nadrukkelijk voor te trainen, werd ik beter in lopen, vooral de lange afstand.

Het begon met de wens om de 20km van Brussel te lopen, ging over naar de marathon en daarna kwam de Dodentocht. Toen we dat achter de rug hadden, kwam de volgende uitdaging: kan iemand zonder training in zwemmen of fietsen toch deelnemen (en eindigen) in een triathlon?
Wel, dat kan!

Elke keer kom ik als een van de laatsten uit het water, weet wat goed te maken op de laatsten met het fietsen, en eindig tenslotte in de middenmoot, na een goede loopprestatie. Zou ik beter kunnen doen met wat training op de eerste 2 onderdelen? Ongetwijfeld! Heb ik het ervoor over? Absoluut niet.

Voor mij is het sop de kool niet waard. Zelfs met extra te trainen op zwemmen en fietsen, kan ik nooit op tegen de triathleten die niets anders doen dan trainen. En 2u gaan fietsen per week, gevolgd door 2u zwemmen, is een te grote opoffering voor 5 plaatsen hoger in de middenmoot.

Maar gisteren dook ik dus met Jim en Gun in het water, om wat banatjes te trekken. En dat viel mee: zonder noemenswaardige problemen zwommen we een baantje of 50. Wie weet dus, dat na de oprichting van WTC Relegators, er toch nog wat plaatsen hoger in het verschiet liggen?

19:19 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.