Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

29/01/2009

Hij is er!

Niet dat we er zo lang op moeten wachten hebben, maar mijn white mean racing machine is gearriveerd.

Bij thuiskomst toch nog snel even een honderdtal meters afgelegd, om eens te voelen hoe hij zit, ook al was het al donker. en dat smaakte naar meer!

08:09 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

27/01/2009

Te lage uitkeringen

Een bericht op de wbesite van de Standaard vandaag: Uitkeringen zijn te laag.

Volgens het artikel erkent de overheid dat een hele hoop maatregelen die dienen om armoede te vermijden onvoldoende resultaat opleveren. met andere woorden: de sommen zijn te laag, niet aangepast aan de noden van vandaag.

Ik geef toe dat mijn eerste reactie van populistische aard was: gaan ze nu nóg meer geld uitkeren? Maar als je de bedragen leest moet je toegeven dat het heel moeilijk leven is van zo'n sommen.

Voor mijn part mag het bedrag van het leefloonen/of de werkloosheidsuitkering gelijk getrokken wordne met het Belgische minimumloon, dat op zijn beurt moet aangepast worden aan de hedendaagse tarieven van huisvesting, verwarming, elektriciteit, kleding, e.d.

Daar staat wel tegenover dat:

  • Deze uitkeringen sterk beperkt worden in de tijd. Wordt je ontslagen, dan heb je maximaal 3 maanden recht op een voltijdse uitkering. per maand neemt de uitkering met 20% af.
  • Vind je ondanks degelijke inspanningen geen werk, dan krijg je een opleiding van de overheid, voor één van de knelpuntberoepen.
    Na deze opleiding krijg je de keuze: aan de slag in een knelpuntberoep of zelf verder zoeken. Indien je zelf verder zoekt, blijft de daling van de uitkering gewoon dalen, tot ze na 9 maanden op 0 komt te staan.
  • Mensen die om een geldige reden geen werk kunnen vinden (bijv. ziekte) blijven recht hebben op het minimumloon, mits ze elke 6 maanden gecontroleerd worden.
  • Immigranten (Nederlanders, Fransen, Italianen, ...) die na deze 9 maanden nog geen werk hebben, worden verzocht het land te verlaten.

Zó moeilijk lijkt het niet, er is alleen wat politieke wil voor nodig, en een ontzuiling van de sociale zekerheid.

12:09 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

26/01/2009

Training en kalender

De dagen worden terug wat langer en de zin in sport neemt toe. Tijd dus om wat doelen te definiëren.

Wat zou ik dit jaar graag verwezenlijken?

22 maart: Nekkerloop Meise
Vorig jaar ook aan deelgenomen. Geen super wedstrijd, maar wel in de buurt. Keuze uit 5 of 10km, ideale training. Al ken ik mezelf en ga ik toch weer tot het uiterste...

29 maart: Pegasusloop Londerzeel
Dit zou mijn 4e opeenvolgende deelname kunnen worden. Vorig jaar beste tijd tot nog toe, samen met Kevin gelopen. 10km in 2 plaatselijke rondjes.

13 april: TNF Challenge Brecht
Onder voorbehoud: staat nog nergens vermeld, maar gaat steeds door op paasmaandag. Derde deelname op rij. Vorig jaar verzopen in de monder en de plassen, waar we kniehoog in wegzakten. Geen loopwedstrijd, maar een groepsinspanning.

26 april: ING Antwerp Marathon
Vorig jaar me voorgenomen niet meer deel te nemen. Slechtste marathon die ik ooit gelopen heb, dat schreeuwt om een rechtzetting. Dat het parcours hertekend is, kan ook motiveren.

10 mei: 1/8 Triathlon Geel
Niet zeker van deelname, als ik voldoende getraind heb. Nog nooit deelgenomen, toevallig op gestuit.

31 mei: 20km van Brussel
Voor mij (buiten de Dodentocht) dé wedstrijd van het jaar. Sfeer, ambiance, (te) veel volk,... Nieuwe formule om in te schrijven ook, waarbij deelnemers van 2008 voorrang krijgen. Al moest ik hem lopen met een gebroken voet (wat ik overigens al gedaan heb)!

13 juni: Watermolentriathlon Hamme
Afhankelijk van de ploeg die ik kan verzamelen: een duathlon of een triathlon. Vorig jaar schitterend resultaat (4e plaats), en hopelijk met hetzelfde team (Wouter en Kevin).

20 september: 1/8 Triathlon Mechelen
Niet zeker van deelname, nog nooit deelgenomen. wel dichtbij, wat een pluspunt is.

Staan spijtig genoeg niet op de agenda: Guldensporenmarathon Brugge (afgelast), Triathlon Kapelle-op-den-Bos (al bezet), Dodentocht (wel als begeleider).

Kunnen er nog bijkomen: plaatselijke wedstrijden, een wedstrijd van de ING Running Tour, een marathon en/of triathlon

14:25 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

25/01/2009

Geen spellingscontrole

Laatst kocht ik een Iomega ScreenPlay Pro. Een draagbare harde schijf, die - dixit de website van de fabrikant - in staat is om films in alle mogelijke formaten af te spelen.

Plug and Play denkt een mens dan, maar helaas! Verder dan een knipperend blauw lampje en de melding 'Initiating' geraakte ik niet. Een zoektocht op internet leverde niets op, zodat de schijf enige tijd alleen maar diende als opslagmedium.

Daar kwam echter verandering in bij een nieuwe zoektocht: Iomega had nieuwe firmware voor de ScreenPlay uitgbracht. Zou makkelijk moeten zijn, maar is het niet: eerst moet je de hele schijf leegmaken en daarna een programmaatje uitvoeren.

Moest dat programma dan nog in de standaard Engelse taal geschreven zijn, dan zouden de stapjes eenvoudig te volgen zijn.

iomega_installer.jpg
"has already install"? "multi-media", geen leestekens?
Sinds wanneer moeten multinationals geen spellingscontrole meer uitvoeren alvorens ze iets uitbrengen?

18:23 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

24/01/2009

Het hart of het verstand

Enkele dagen geleden kondigde ik al aan dat ik verliefd was. Op een koersfiets.

Vandaag moest de knoop doorgehakt worden, wilde ik van de soldenkortingen genieten. Samen met Gunter (die ook een fiets zocht), David en Mike (raadgevers) trokken we naar Van Eyck in Aalst. Keuze te over.

Na meerdere rondjes doorheen het assortiment, bleven er nog enkele mogelijkheden over, waarna het aankwam op een verscheurende keuze: primeert het hart of het verstand?

Het hart vertelde me de Colnago te nemen, van bij Emrin in Nieuwenrode. Nieuwe collectie, mooi klassiek design, en degelijke uitrusting. Mijn verstand vertelde me om voor deze fiets te gaan:

bianchi-b4p-c-tech-carbon-ultegra-2008-road-bike.jpg

Een Bianchi B4P C-Tech Carbon Ultegra. Collectie 2008, sterk afgeprijsd. Qua prijs kwamen de 2 perfect overeen, maar de Bianchi was beter uitgerust: een volledig frame in carbon, Shimano Ultegra groep en Mavic Aksium wielen.

Uiteindelijk zegevierde het verstand, en gingen zowel Gunter als ik naar huis met de Bianchi. Deze wordt momenteel nog door Mike afgemonteerd en afgesteld, maar vanaf volgend weekend zijn er 2 wielerterroristen bij in Vlaanderen!

16:46 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

21/01/2009

Zwemmer Zwem

Gisteren kreeg ik een vraag voor de voeten geworpen: "Waarom doe jij aan triathlon?" De reden achter de vraag was simpel: ik had net toegegeven dat ik mijn fiets uitsluitend van stal haal voor wedstrijden (laatste training ergens in 2001-2002) en moest daarna ook nog erkennen dat het, vakantie uitgezonderd, 2 jaar geleden was dat ik een zwembad van dichtbij had gezien.

Wel, het is simpel. Ik zwem niet graag, ik fiets niet graag en (als ik heel eerlijk ben) ik loop niet graag. Wat ik wel graag doe? Voetballen, maar daar ontbeer ik elk spatje talent. Ineens, ergens rond het begin van de tweede graad van de middelbare school, won ik een wedstrijd cross. Out of the blue. Gaandeweg, zonder er nadrukkelijk voor te trainen, werd ik beter in lopen, vooral de lange afstand.

Het begon met de wens om de 20km van Brussel te lopen, ging over naar de marathon en daarna kwam de Dodentocht. Toen we dat achter de rug hadden, kwam de volgende uitdaging: kan iemand zonder training in zwemmen of fietsen toch deelnemen (en eindigen) in een triathlon?
Wel, dat kan!

Elke keer kom ik als een van de laatsten uit het water, weet wat goed te maken op de laatsten met het fietsen, en eindig tenslotte in de middenmoot, na een goede loopprestatie. Zou ik beter kunnen doen met wat training op de eerste 2 onderdelen? Ongetwijfeld! Heb ik het ervoor over? Absoluut niet.

Voor mij is het sop de kool niet waard. Zelfs met extra te trainen op zwemmen en fietsen, kan ik nooit op tegen de triathleten die niets anders doen dan trainen. En 2u gaan fietsen per week, gevolgd door 2u zwemmen, is een te grote opoffering voor 5 plaatsen hoger in de middenmoot.

Maar gisteren dook ik dus met Jim en Gun in het water, om wat banatjes te trekken. En dat viel mee: zonder noemenswaardige problemen zwommen we een baantje of 50. Wie weet dus, dat na de oprichting van WTC Relegators, er toch nog wat plaatsen hoger in het verschiet liggen?

19:19 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

16/01/2009

Ik ben verliefd

Tot over mijn oren! (Maar niet op Sophia Loren) :-)

Nu de oprichting van WTC Relegators zo goed als een feit is, beginnen we uit te zien naar een vervoermiddel om zelf de wegterrorist uit te gaan hangen. Samen met Gunter ging ik gisteren naar de lokale fietsenboer, om er eens ons licht op te steken.

Ik vond, na een halfuurtje les in de soorten fietsen, kaders, groepen en wielen, 2 fietsen die ik heel mooi vond: De Colnago Arte WRL9 en de Pinarello 6061.

ColnagoArteWRL9Bike09.jpg

De Colnago is een degelijk beestje. Heel mooi parelmoer wit kader uit aluminium, met voor -en achtervork uit carbon. een Prologo zadel, Mavic wielen en een Shimano 105 groep.

P9BFP2Veloce-400Red44.jpg

De Pinarello lijkt iets moderner van kader, met zijn krommingen in voor -en achtervork en de iets dikkere buizen. Zelfde opbouw, maar iets mindere wielen en dezelfde groep.

Moest ik onmiddelijk een keuze moeten maken, bestelde ik de Colnago. Volgend week zaterdag trekken we echter naar een fietsenhandel wat verder weg, om te zien of we geen fietsje in elkaar kunnen laten steken. Hoe dan ook: binnen enkele weken is WTC Relegators op de weg te bewonderen!

10:47 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (1)

15/01/2009

Uniek kenmerk

Sinds afgelopen weekend ben ik volledig uniek. Als ik ooit kom te sterven, ben ik voortaan makkelijk te identificeren.

Bij het snijden van wat fruit afgelopen weekend ben ik er immers in geslaagd het topje van mijn linker wijsvinger te snijden. Stel je er niet te veel van voor, want je ziet het amper, maar het is onmiskenbaar.

had ik nu maar mijn linker wijvinger laten verzekeren, zoals de kont van Jennifer Lopez, het gezicht van Catherine Zeta-Jones, de benen van Wayne Rooney of de stem van, jawel, Helmut Lotti, dan was mijn broodje nu gebakken!

09:38 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

14/01/2009

Klanttevredenheid

In april vorig jaar startten Wouter en ik Personal IT op. De focus was dienstbaarheid: klanttevredenheid, service, eerlijkheid, ... Kortom alles waar we iedereen over hoorden klagen.

Op die 8, 9 maanden die er sindsdien verstreken zijn probeerden we zoveel mogelijk naar deze principes te leven. Nieuwe PC's werden steeds volledig geïnstalleerd en ter plaatse geconfigureerd. Herstellingen (virussen, e.d.) worden steeds billijk aangerekend. Tijd die we spenderen om zelf zaken bij te leren wordt niet doorgerekend, net zomin als voor problemen die we niet opgelost krijgen. No cure = no pay.

Makkelijk toch? Uiteindelijk zou dat moeten resulteren in de beste reclame: mond-op-mond.

Het kan ook anders. April 2007 kocht ik een nieuwe PC. Een door de winkel speciaal geconfigureerd, niet bepaald een goedkoop toetsel, maar noodzakelijk voor mijn werkzaamheden. Worked like a charm, tot de kerstdagen. BSOD's (blue screens) om de haverklap. Te druk om zelf te gaan knutselen (klant komt eerst, weet je wel?), maar daarvoor hebben we toch gararantie?

Omdat we zelf op citytrip vertrokken bracht Wouter de desktop op vrijdag 2 januari binnen bij Tones in Mechelen (www.tones.be), met een duidelijk beschrijving van het probleem, enkele mogelijke oorzaken en de uitdrukkelijke vraag me te contacteren bij vragen.

Dinsdag een eerste telefoontje richting Tones. "Nee mijnheer, nog geen idee naar de reden, maar we beginnen er zo snel mogelijk aan." Niet zo aangenaam, maar te begrijpen. De brug gemaakt, lang weekend, maandag dicht, andere klanten, ... Oorzaken genoeg.

Donderdag telefoon nummer twee. "Goh mijnheer, het is hier zo druk. Het is te gek dat u belt, wij zullen u wel bellen." Of ze een idee hadden naar de einddatum? "We doen er alles aan om dit nog deze week af te ronden".

OK, we leven op hoop. Ondertussen stapelt er zich wat werk op. Ik had immers niet verwacht een week bijna geëxcommuniceerd te zijn.

Telefoontje nummer drie kwam er op zaterdag. Kort en bondig: "Onze technische mensen werken niet op zaterdag. Als uw PC was hersteld, dan hadden we u wel verwittigd."

Vandaag tenslotte telefoontje nummer vier. "Ja, uw PC is bijna aan de beurt. Nog 2 PC's voor we eraan beginnen." Of men al een nieuwe grafische kaart besteld heeft? "We zullen eerst uw computer grondig analyseren, maar met wat geluk is uw PC morgen klaar".

Wauw! 13 dagen om een grafische kaart in garantie te vervangen. Ik heb nog maar eens een reden om een tandje bij te steken bij Personal IT. Moesten wij zo'n service leveren, konden we opdoeken. Waarom moet een herstelling zo lang duren? Vraag dan om de computer pas binnen te brengen wanneer hij hersteld gaat worden.

Bij Tones is klant koning, zolang hij maar niet terugkomt voor een herstelling...

21:27 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

12/01/2009

Aan alle mooie liedjes komt een eind...

... zelfs aan liedjes die vol muziek zitten.

Jarenlang was dancing 't Witte Paard in Kapelle-op-den-Bos dé place to be voor alle jongere en niet-zo-jonge feestvierders. Reeds van in de vijftiger jaren was de dancing een begrip in de ruime regio. Talrijke nationale en internationale artiesten kwamen er optreden.

Ook voor mij was 't Witte Paard, of - naar de volksmond - Et Wut Pjijt', vol herineringen. Op het eind van het schooljaar kwamen we er in de namiddag samen, om daarna 's avonds door te zakken op de Schuimfuif van Londerzeel.
Het galabal van mijn oude school ging er elk jaar door. Enkele jaren later gingen er zelfs Laatste 100 dagen fuiven door. Ik stond er talrijke keren zelf achter de draaitafels, en zelfs een enkele keer achter de toog.

Plots veranderde het uitgangsmilieu. Verschillende problemen staken de kop op: migranten, drugdealers, vechtpartijen, ... Eind jaren 90 veranderde de roemruchte discotheek op enkele jaren tijd enkele malen van naam en/of eigenaar: Van 't Witte paard naar Club Prisma's, om ten slotte te eindigen op The Space. Gesteund door TopRadio kende de discotheek zijn laatste hoogdagen, en maakte de opgang van van Vlaamse dance & trance mee: Sylver, Milk Inc., Pat Krimson, Da Boy Tommy, .... Ze gaven allemaal present.

Spijtig genoeg trok een grote mensenmassa ook een hoop fout volk aan en de situatie escaleerde. Weekend na weekend lkwam de zaak negatief in het nieuws. Eind 2002 moest de zaak noodgedwongen sluiten. De Kapelse jeugd zocht zijn uitgangsheil elders en een overnemer werd niet gevonden: de verschillende vergunningen waren verlopen, en deze opnieuw bekomen zou quasi onmogelijk heten.

Sinds toen bleef het opvallend stil. Tot we afgelopen vrijdag terugkwamen van een wedstrijd zaalvoetbal, de brug over het kanaal overstaken en met een grote leegte werden geconfronteerd: waar zich vroeger de dancing bevond was er één grote leegte.
De gemeente heeft het pand gesloopt, om ruimte te creëren voor appartementen en parkings.

Waarom dit nu zo speciaal is? Het is hoe dan ook spijtig dat er alweer een dansgelegenheid voor de jeugd verloren gaat. Maar dat is niet de echte reden. The Space / 't Witte Paard was immers de plaats waar Godelieve en ik elkaar hebben ontmoet. Zo gaat een stuk van de vroegste geschiedenis van onze relatie verloren. We zullen 't Witte Paard echter niet vergeten!

18:46 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)