Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

27/02/2009

Merkonderzoek

Vaak heb ik mijn vragen rond enquêtes en marktonderzoek. Hoe vaak zijn meningen geen gekleurd en heterogeen mengsel van stemming van de dag, vorige ervaringen, reclame en 'onbekend is onbemind'?

Toch nog ik zelf deel aan het groot merkenonderzoek: http://www.merkencompetitie.be/.

Wil je weten of je met mij zowat overeenkomt qua merken? Vergelijk je score dan met de mijne: 4CB029E4-A37A-CD2C-822E-B6A0405276B8

09:55 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

15/02/2009

Groot klein nieuws

Binnen 6 maanden wordt ons gezinnetje uitgebreid met een klein boeleke.

Een verslag 'LIVE' vanuit de buik kan je lezen de site van Boeleke: www.boeleke.be

 

20:19 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (1)

11/02/2009

Fortis: ja of nee

De media staat op zijn achterste poten, de berichtgeving gaat in overdrive.

Wat gaat de Fortis-aandeelhouder vandaag doen? Stemmen ze voor of tegen de fusie met BNP Paribas?

Na maanden van onzekerheid, politieke druk, juridische spelletjes, onderoekscommissies, stemmingmakerij en populistische uitspraken zouden we te weten moeten komen wat er gaat gebeuren met één van de (voormalige) kroonjuwelen van de Belgische bankwereld.

Wat ik ervan denk? Dat doet er niet toe.

Overigens: geen van beide scenario's is aantrekkelijk. Ja betekent een overgave aan Frankrijk, tegen dumpingprijs (hebben die Fransen eindelijk weerwraak voor de Guldensporenslag), Nee zorgt voor een verderzetting van de onrust.

Is er een andere mogelijkheid? Misschien.
Stem Ja, verkoop de handel, lik je wonden en vergeet je verlies. Breng de 'kleine' aandeelhouders samen (bestaat dat wel, een kleine aandeelhouder?) en richt met de restwaarde van hun aandelen een nieuwe bank op.
Geen rommelleningen, geen afgeleide producten, puur deposito. Web based.
Zo los je de onrust op, maar krijg je toch je zin.

14:44 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

04/02/2009

Eerste ritje(s)

Wat ben je met een fiets als je er niet mee gaat rijden?

Woensdagavond was de fiets klaar en reed ik er al enkele meters mee op straat. Niet te ver, omdat ik geen verlichting ophad. Dat smaakte naar meer.

Donderdagavond had ik enkele minuutjes tijd, dus kroop ik op de fiets voor een heel bescheiden ritje: 6km. Meer dan genoeg om de fiets wat te leren kennen en om te beseffen dat handschoenen bij 2°C geen overbodige luxe zijn.

Zaterdag zijn Gunter en ik samen gaan fietsen, bij wijze van training. Ik fietste eerst naar Gunter en vandaar zetten we koers richting Wolvertem, Imde, Rossem, Merchtem, Peizegem en terug. De oude koerswijsheden kennen we nog niet al te goed en dat hebben we gevoeld.

Les 1: als je vertrekt om te gaan fietsen en er staat wat wind, vertrek dan eerst wind op. Dat bespaart je extra krachten om terug thuis te geraken.

Uiteindelijk legde ik 46km af, aan een gemiddelde snelheid van bijna 27km/u. Niet slecht. Wordt (hopelijk) snel vervolgd!

12:46 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)