Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

09/04/2009

Mijn restaurant? Mijn gedacht!

In navolging van Karel kom ook ik uit de kast. Onze digicorder floept steenvast elke dinsdag -en donderdagavond aan om de capriolen van 10 wannabe-restauranthouders te volgen: Mijn Restaurant.

Vorig jaar ving ik quasi niets op over de serie, behalve wat er soms in een verdwaald pulp-boekje stond. Dit jaar ben ik mee vanaf de eerste aflevering.

Vanavond staan er nominaties op het spel en wat mij betreft - gebaseerd op louter wat ik op TV zie en op internet lees - is de volgorde qua nominatiekans:

 1. La Scène (Sint-Niklaas): Ben & Dominique
  Een concept dat eerder past binnen een brasserie, trendy kleuren (die dan ook snel verouderd zullen zijn), allesbehalve een rustgevend karakter om in te eten, een compleet falende zaalcrew, een chef die niet tegen kritiek kan en 2 uitbaters die niets in de hand hebben: hun personeel noch hun structuur.
 2. Fleur Délice (Diest): Rebekka  & Deborah
  Sympathiek tot en met, maar niet stressbestendig. Een restaurant opendoen, terwijl je zelf niet over de skills beschikt om de keuken of de zaal te leiden? Hetzelfde risico als in La Scène dus. Tel daarbij nog een dringend behoefte aan een bekwame chef en dito maïtre, en je begrijpt de ernst van de sitiuatie.
 3. 't Gerecht (Turnhout): Chris & Wendy
  Heel mooi kader, maar toch lijkt er vanalles mis te gaan. Geen klanten voor de lunch, dure prijszetting, gerechten ietswat ondermaats, sluimerende conflicten binnen het gezin, maar 3u slaap per nacht, ... Maar Chris heeft wel ervaring in de keuken, en ook Wendy begint haar rol beter in te vullen. In tegenstelling tot Diest en Sint-Niklaas heerst er hier geen onrust onder het personeel.
 4. Biggareaux (Sint-Truiden): Ann & Tom
  Ann begint haar weg te vinden in de keuken, al mist ze blijkbaar wat verfijning. Tom heeft het geluk te beschikken over een geweldige maître, zodat de zaal ook op wieltjes loopt. Qua kader zit alles ook snor, al valt er over smaak en kleuren altijd wel te twisten.
  Hun grootste probleem is hun boekhouding: geen structuur, veel personeel. Een malafide of zelfs slechts een niet-competente boekhouder kan het hele kaartenhuis doen instorten.
 5. Dell'anno (Kortrijk): Claudio & Gaëlle
  Worden al gedurende de hele reeks (te?) positief in beeld gebracht. Het temperament van de Italo-Belg, samen met een gebrek aan slaap, steekt de kop op, resulterend in het anti-voorbeeld wat beterft people management. De keuken lijkt prima qua équipe, maar men mist wel een door de wol geverfde maître in de zaal. Blijkbaar zijn de gerechten echt wel lekker en zit het restaurant telkens mooi vol. Kunnen ze echter de druk en het werkritme aan?

Maar als je de voorfilmpjes mag geloven staan ons vanavond enkele verrassingen te wachten. Wait and see!

14:02 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.