Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

30/04/2009

Pronostiek

Vanavond valt het doek over één van de vijf etablissementen uit de VTM-serie 'Mijn Restaurant'. Twee steden zijn genommineerd: Turnhout ('t Gerecht) en Sint-Niklaas (La Scène).

De afvaller van vanavond zou onherroepelijk de deuren moeten sluiten. Zou, want er gaan verschillende geruchten en scenario's de wereld rond. Kan VTM het maken van zulke panden te kopen, er redelijk wat geld tegenaan te smijten en er vaak infrastructurele werken uit te voeren, om ze vervolgens simpelweg te sluiten? Wat met de splinternieuwe apparatuur? Wat met het restant van de ingrediënten? Wat met de naam?

Wat mij betreft snijdt deze formule niet te veel hout. Ik kan moeilijk oordelen over vorig seizoen, wegens geen minuut van gezien, maar om botweg deze restaurants te sluiten, dat gaat me wat te ver. Niet dat La Scène, 't Gerecht of Fleur Délice een meerwaarde bieden aan het Vlaamse gastronomische landschap, verre van. Maar indien de zaakvoerders ondanks alle commentaar toch overtuigd zijn van hun visie en roeping, dan moet er een mogelijkheid zijn de zaak over te nemen/verder te zetten.

Oneerlijke concurrentie? Lijkt me niet: de winnaars blijven immers langer TV-tijd krijgen. Biedt de afvallers de mogelijkheid hun restaurant over te kopen of te huren, en geef de winnaar een mooi sommetje geld. Geef toe: het zou zonde zijn moest Sint-Truiden of Kortrijk dichtgaan.

Wat betreft de afvaller van vanavond: mijn geld staat (spreekwoordelijk) op Turnhout.

09:03 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.