Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

30/04/2009

Beeldenstorm

De Standaard gaat vandaag weer de fout in met zijn grafische elementen, in een artikel over Carla Bruni.

Je gaat mij toch niet wijsmaken dat:

 • Er geen foto's in betere resolutie bestaan van de presidentsvrouw?
 • Er niemand is die enige verstand heeft van fotobewerking, zodat de achtergronden weggewerkt kunnen worden?

standaard_carla_bruni.JPG

11:59 Gepost in Verbouwingen | Permalink | Commentaren (0)

Pronostiek

Vanavond valt het doek over één van de vijf etablissementen uit de VTM-serie 'Mijn Restaurant'. Twee steden zijn genommineerd: Turnhout ('t Gerecht) en Sint-Niklaas (La Scène).

De afvaller van vanavond zou onherroepelijk de deuren moeten sluiten. Zou, want er gaan verschillende geruchten en scenario's de wereld rond. Kan VTM het maken van zulke panden te kopen, er redelijk wat geld tegenaan te smijten en er vaak infrastructurele werken uit te voeren, om ze vervolgens simpelweg te sluiten? Wat met de splinternieuwe apparatuur? Wat met het restant van de ingrediënten? Wat met de naam?

Wat mij betreft snijdt deze formule niet te veel hout. Ik kan moeilijk oordelen over vorig seizoen, wegens geen minuut van gezien, maar om botweg deze restaurants te sluiten, dat gaat me wat te ver. Niet dat La Scène, 't Gerecht of Fleur Délice een meerwaarde bieden aan het Vlaamse gastronomische landschap, verre van. Maar indien de zaakvoerders ondanks alle commentaar toch overtuigd zijn van hun visie en roeping, dan moet er een mogelijkheid zijn de zaak over te nemen/verder te zetten.

Oneerlijke concurrentie? Lijkt me niet: de winnaars blijven immers langer TV-tijd krijgen. Biedt de afvallers de mogelijkheid hun restaurant over te kopen of te huren, en geef de winnaar een mooi sommetje geld. Geef toe: het zou zonde zijn moest Sint-Truiden of Kortrijk dichtgaan.

Wat betreft de afvaller van vanavond: mijn geld staat (spreekwoordelijk) op Turnhout.

09:03 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

29/04/2009

Turn around

Afgelopen zaterdag waren we, net al de afgelopen jaren, te gast op het turngala van de turnkring Deugd & Moed. Aangezien Kevin er lesgeeft en tevens fungeert als jeugdcoördinator konden we ook dit jaar niet ontbreken. Bovendien had Kevin zijn beste beentje voorgezet, en voor kussens voor Godelieve gezorgd

Het thema van dit jaar, de 50ste verjaardag, was 'De Oscars', met de duidelijke kanttekening dat men ging proberen binnen het opgelegde tijdsschema te blijven. Helaas pindakaas: dat is niet gelukt :-)

In vergelijking met de voorbije jaren gaf de show minder voldoening. De peuters moeten het natuurlijk hebben van hun charme in plaats van hun turncapaciteiten, maar ook daarnaast waren er veel dode momenten. De hoogtepunten van de voorbije jaren, de acro-gymnastiek waren van een degelijk niveau, maar het wauw-gehalte bleef uit.

Dat mag de voornaamste conclusie van dit gala heten: veel goede wil, een degelijk programma, maar weinig uitschieters. We onthouden dan vooral de Mojito Song als hoogtepunt.

Ik had mijn fototoestel mee, en heb geprobeerd wat plaatjes te schieten. De belichting maakte het niet makkelijk, maar op onderstaande link kan je het resultaat bekijken: http://www.flickr.com/photos/buildingafuture/sets/7215761...

10:47 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

Culinaire (nou ja) tip

Koop geen salami van de WeightWatchers. Op het gebied van salami weet je nooit wat er exact inzit, maar van dit product kan je alleen besluiten dat het qua smaak en textuur aan alles behalve aan salami doet denken.

Het enige wat er vanmorgen opzat, was de sneetjes salami vantussen de boterhammen te halen en het brood droog op te eten.

09:04 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

28/04/2009

Nieuwe werkplek

Sinds gisteren ben ik van start gegaan bij een nieuwe klant. Fulltime dit keer (of toch quasi), dus geen tussentijdse audits, assessments of consultancy-opdrachten.

Opnieuw Brussel, maar ook nu lijkt de verkeersellende mee te vallen.

Het meest van al vallen de collega's mee: een sympathieke bende die inspanning met ontspanning kan combineren. Een team dat blijkbaar wel aan één zeel kan trekken. Afwachten natuurlijk wat dat geeft eenmaal de druk toeneemt, maar dat zien we dan wel weer.

15:44 Gepost in Werk | Permalink | Commentaren (0)

20/04/2009

Leer

Godelieve en ik vierden afgelopen zaterdag onze leren huwelijksverjaardag. Twee jaar geleden gaven we elkaar het ja-woord. Twaalf jaar geleden begonnen we onze relatie.

Een speciale dag dus, die we samen afsloten met een gezellig etentje met ons tweetjes.

Op naar volgend jaar, voor onze tarwe huwelijksverjaardag...

14:17 Gepost in Huwelijk | Permalink | Commentaren (0)

17/04/2009

Bevestiging

Opluchting alom! Anderhalve maand geleden schreef ik ben in voor de 20km van Brussel, via mijn tijd van vorig jaar.
Alles werd mooi afgehandeld, inclusief de betaling. De beloofde bevesting en toekenning van het borstnummer bleef echter achterwege.

Gisteren kwam de verlossing: ik ben effectief geregistreerd voor de 30ste editie van dit loopevenement. Het wordt mijn 14e deelname, ditmaal met nummer 929.

Supporters op post! :-)

08:33 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

14/04/2009

Dan doet een mens zijn best

Je zal het zien: eens je een voornemen hebt gelanceerd, willen de omstandigheden niet mee.

Een tweetal weken geleden besloot ik (tijdelijk) maar quasi volledig met zoetigheid te kappen. Gedaan met de hompen chocolade, de koekjes, de choco, de snuisterijen, ... Schlüss damit.
De weegschaal begon immers vervaarlijk te kreunen, en met het oog op de komende wedstrijden mocht ik wat scherper komen te staan.

Dat loopt al 2 weken goed,, maar dit weekend stellen de omstandigheden me zwaar op de proef. Pasen. Eitjes, snoepjes, ...

Niet alleen thuis lopen de kasten over van de chocolade lekkernijen, ook op het werk staat er, letterlijk, op 10cm afstand een korf met lekkers van de klokken van Rome. De geur prikkelt mijn reukzin, zodat ik alles zelfs met mijn ogen dicht kan proeven.

Eventjes tanden bijten, dan plukken we erna de vruchten van...

13:07 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

09/04/2009

Mijn restaurant? Mijn gedacht!

In navolging van Karel kom ook ik uit de kast. Onze digicorder floept steenvast elke dinsdag -en donderdagavond aan om de capriolen van 10 wannabe-restauranthouders te volgen: Mijn Restaurant.

Vorig jaar ving ik quasi niets op over de serie, behalve wat er soms in een verdwaald pulp-boekje stond. Dit jaar ben ik mee vanaf de eerste aflevering.

Vanavond staan er nominaties op het spel en wat mij betreft - gebaseerd op louter wat ik op TV zie en op internet lees - is de volgorde qua nominatiekans:

 1. La Scène (Sint-Niklaas): Ben & Dominique
  Een concept dat eerder past binnen een brasserie, trendy kleuren (die dan ook snel verouderd zullen zijn), allesbehalve een rustgevend karakter om in te eten, een compleet falende zaalcrew, een chef die niet tegen kritiek kan en 2 uitbaters die niets in de hand hebben: hun personeel noch hun structuur.
 2. Fleur Délice (Diest): Rebekka  & Deborah
  Sympathiek tot en met, maar niet stressbestendig. Een restaurant opendoen, terwijl je zelf niet over de skills beschikt om de keuken of de zaal te leiden? Hetzelfde risico als in La Scène dus. Tel daarbij nog een dringend behoefte aan een bekwame chef en dito maïtre, en je begrijpt de ernst van de sitiuatie.
 3. 't Gerecht (Turnhout): Chris & Wendy
  Heel mooi kader, maar toch lijkt er vanalles mis te gaan. Geen klanten voor de lunch, dure prijszetting, gerechten ietswat ondermaats, sluimerende conflicten binnen het gezin, maar 3u slaap per nacht, ... Maar Chris heeft wel ervaring in de keuken, en ook Wendy begint haar rol beter in te vullen. In tegenstelling tot Diest en Sint-Niklaas heerst er hier geen onrust onder het personeel.
 4. Biggareaux (Sint-Truiden): Ann & Tom
  Ann begint haar weg te vinden in de keuken, al mist ze blijkbaar wat verfijning. Tom heeft het geluk te beschikken over een geweldige maître, zodat de zaal ook op wieltjes loopt. Qua kader zit alles ook snor, al valt er over smaak en kleuren altijd wel te twisten.
  Hun grootste probleem is hun boekhouding: geen structuur, veel personeel. Een malafide of zelfs slechts een niet-competente boekhouder kan het hele kaartenhuis doen instorten.
 5. Dell'anno (Kortrijk): Claudio & Gaëlle
  Worden al gedurende de hele reeks (te?) positief in beeld gebracht. Het temperament van de Italo-Belg, samen met een gebrek aan slaap, steekt de kop op, resulterend in het anti-voorbeeld wat beterft people management. De keuken lijkt prima qua équipe, maar men mist wel een door de wol geverfde maître in de zaal. Blijkbaar zijn de gerechten echt wel lekker en zit het restaurant telkens mooi vol. Kunnen ze echter de druk en het werkritme aan?

Maar als je de voorfilmpjes mag geloven staan ons vanavond enkele verrassingen te wachten. Wait and see!

14:02 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

07/04/2009

Michael Jordan

Als er een atleet was waar ik echt naar opkeek tijdens mijn schooljaren, dan was het MJ, Air Jordan, His Airness. Wat die man allemaal kon doen terwijl hij eindeloos door de lucht zweefde: het grensde aan het onmogelijke.

Natuurlijk zijn er in de loop der jaren spelers geweest die all-round beter waren, maar nooit hadden ze de uitstraling van Jordan, noch de cool om tijdens de laatste seconden de buzzer beater binnen te gooien.

Nu MJ 5 jaar met pensioen is, zal hij in september opgenomen worden in de NBA Hall of Fame.

Een filmpje met enkele hoogtepunten en interviews vind je hier.

16:39 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)