Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

06/05/2009

Lijstjes

Ik geef het toe: ik ben een lijstje-man.

Geef me een idee, en na een beperkte periode conceptueel denken probeer ik het gestructureerd uit te werken. Grotere concepten met een MindMap (gratis uit te proberen met FreeMind), meer down-to-earth-zaken in Excel en echt korte lijstjes gewoon in Notepad.

Bij de zwangerschap is het niet anders: de lijstjes vliegen in het rond: een Excel met de zwangerschapsdetails (per dag, week, maand en kwartaal) en een aftelfunctie (zowel in dagen, weken, als procentueel), een Excel met het budget voor zwangerschap, bevalling en de maanden/jaren nadien, een Excel die een adressenlijst bevat voor iedereen die een kaartje moet krijgen (al dan niet met uinodiging voor de babyborrel, gesorteerd volgens categoriën, en met een formule van probabiliteit van komst), een Excel voor de verschillende soorten doopsuiker, een geboortelijst in Excel (aangeleverd door de kinderwinkel, maar geanonimiseerd naar geslacht) en tenslotte een lijst met benodigdheden voor de kraamkliniek.

En daar wringt het schoentje. Langs alle kanten krijg je foldertjes en informatie over zaken die je écht niet mag vergeten in je valiesje te steken om mee te nemen naar het verloskwartier/de materniteit. Maar wat heb je nodig dat er niet op staat? Kunnen jullie daar raad in geven? Hoeveel drank nemen/namen jullie bijvoorbeeld mee voor de gasten, en wat voor drank was dat? Borrelhapjes? Glazen of bekers? Praktische zaken?

Laat het ons weten, hetzij in de comments, hetzij via een mail naar boeleke@boeleke.be

Onze Excel zal u dankbaar zijn :-)

11:03 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.