Ok

By continuing your visit to this site, you accept the use of cookies. These ensure the smooth running of our services. Learn more.

07/05/2009

Pronostiek (2)

Vorige week bleek mijn pronostiek voor Mijn Restaurant fout: het was La Scène die zijn deuren moest sluiten. 't Gerecht kreeg een herkansing.

Door de nieuwe formule van recenseren (maîtres en anonieme) is de nominatieronde van vanavond echt wel een kansspel. We hebben, als kijker, geen idee wat de verdeelsleutels zullen zijn. Telt het oordeel van de ervaren recensenten voor 50%? Of is het oordeel van iedereen evenwaardig?

Tenzij de kandidaten echt een vuil spelletje gaan spelen (afspraken maken onderling, waar Claudio zo'n schrik van heeft) zouden de nominaties fairly easy moeten zijn: 't Gerecht en Fleur Délice.

Ware het echter niet dat in beide zaken drastische wijziging zijn doorgevoerd. De introductie van een maître in Fleur Délice zorgt ervoor dat de zaal beter werkt. Nu nog wat aandacht aan de wijnen en de kaart, en dat komt wel snor. In 't Gerecht is de promotie van de koude chef duidelijk merkbaar in de presentatie van de gerechten. Qua smaak is het moeilijker erover te oordelen: de mening van andere klanten is niet steeds betrouwbaar.

Qua werking zouden Dell'Anno en Biggareaux boven de rest moeten staan. In Sint-Truiden zal de kennis van Rob zeker geholpen hebben. De vraag voor Kortijk blijft of de 2 vermeende haren in het eten effectief als haar in de boter gaan tellen.

Afwachten maar tot vanavond!

13:41 Gepost in Varia | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.